umie & faizly tagged us

Sebenarnya dah lama Faizly dan Umie tag kami, cuma kurang masa nak memikirkan beberapa perkara yang perlu ditulis. Mungkin tag dari Faily tidak sama cuma lebih kurang sahaja dan boleh terima tak??

The rules of this award are:-

1. Copy Badge untuk diletakkan di blog anda.
The badge..

cutesbloggeraward1

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.

Faizly adalah kohai di Tokyo Tech dan kenal sejak datang ke sini semula pada tahun 2006. Kalau hal memasak, serahkan pada dia, sehinggakan boleh buka cawangan catering di sini.

Umie adalah kohai kepada Papa dan kawan Mama semasa di sini dahulu walaupun dari asal (tempat persediaan sebelum ke Jepun) yang lain tetapi berasal dari negeri yang sama dengan Mama.

3.Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.

Ini yang susahnya nak tulis fakta/hobi…

  1. lahir di hospital UM atau sekarang dipanggil PPUM pada 12 September 197?(lepas n jangan lupa bagi hadiah ye…)
  2. sehingga ke hari ini pernah bersekolah / belajar di SRK Brickfields (1) -> SM Aminuddin Baki (hanya untuk beberapa bulan) -> Sekolah Alam Shah -> Ambang Asuhan Jepun, UM -> Tokyo Institute of Technology -> Universiti Kebangsaan Malaysia -> Tokyo Institute of Technology (sehingga sekarang)
  3. lepas sahaja habis degree dulu mmg dah rasa tak nak sambung study lagi (kira dah 限界「げんかい」genkai: limit) tetapi entah macam mana sampai sekarnag masih study??
  4. suka berjalan menikmati permandangan, makanan dan belajar budaya tempat yang dilawati, sehinggakan sanggup duduk dalam train sehingga lebih 12 jam (tukar2 train) berjalan di Jepun ini (masa degree dulu2) dan selalunya jalan sorang2 sebab senang nak membuat keputusan dan selalunya ikut kata hati…
  5. pertama sekali belajar bahasa Jepun sejak tingkatan 1 yang kebetulan sensei Jepun yang masuk kelas masa baru masuk SAS dan entah macam mana datang pulak ke sini untuk sambung belajar sehingga sekarang padahal selepas habis degree dah kata tak nak datang sini lagi untuk belajar kerana susahnya nak habiskan belajar cukup2 4 tahun…
  6. sebelum buat apa2, mesti plan dan selalunya sehingga ada beberapa plan (A, B, C dll)…walaupun sebenarnya tak baik untuk kesihatan kerana terlebih menggunakan tenaga…hahaha
  7. suka sangat mengikut perkembangan teknologi terkini dan selalunya akan beli selepas beberapa bulan keluar di pasaran (dan semestinya mengikut aliran tunai semasa…hehe)
  8. suka mengumpul barang2….sejak dari dahulu…seperti setem sehingga sebelum masuk ke SAS), poskad dan key-holder (sejak datang ke Jepun dulu2) dan fridge magnet (terbaru)…so lepas ni kalau nak bagi お土産「おみやげ」(omiyage: souvenir) eloklah bagi fridge magnet atau poskad atau key-holder…hehe..
  9. tidak pernah tinggal di rumah mak ayah lebih dari 6 bulan (atau 2-3 bulan) selepas masuk ke SAS sehingga sekarang
  10. dah takde idea la…

Seterusnya nak tag blog2 ini:

  1. HE @ Fujisawa
  2. Urutora No Hi @ KL
  3. + kau buatku tersenyum + @ Tokai
  4. tegami @ KL
  5. hanya sekadar tulisan @ Hachioji

Lepas satu tugasan yang terbengkalai…

p/s: letih jugak nak fikirkan mana yang patut di”publish” di blog ini dan tidak sepatutnya terutama apabila ditag…

-nash-

Tagged:

6 thoughts on “umie & faizly tagged us

  1. Tag Nash… « Blog HE February 16, 2009 at 6:27 pm

    […] Nash: Rakan Lama, Rakan Siber dan Rakan di Jepun. Jika tidak silap, HE jumpa Nash semasa di Sekolah Alam Shah. Ada lawatan Persatuan Bahasa Jepun sekolah HE ke SAS masa itu. Lama lah juga, kemudiannya mengutus semula perkenalan melalui alam siber dan kini rakan semula di Jepun ini. […]

  2. Tag Nash… | Blog HE May 9, 2011 at 11:39 am

    […] Nash: Rakan Lama, Rakan Siber dan Rakan di Jepun. Jika tidak silap, HE jumpa Nash semasa di Sekolah Alam Shah. Ada lawatan Persatuan Bahasa Jepun sekolah HE ke SAS masa itu. Lama lah juga, kemudiannya mengutus semula perkenalan melalui alam siber dan kini rakan semula di Jepun ini. […]

  3. Danyel Douthitt August 6, 2011 at 4:07 pm

    Thanks for another fantastic article. Where else could anybody get that type of info in such a perfect method of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the look for such info.

  4. Latoria Kristin August 9, 2011 at 6:58 am

    My sis told me about your web site and how nice it is. She’s correct, I’m really impressed with the writing and slick style. It appears to me you’re simply scratching the surface in terms of what you’ll be able to accomplish, but you’re off to an amazing begin

  5. how to get payday loans online August 11, 2011 at 3:08 am

    Intriguing article. I understand I’m somewhat late in posting my comment nevertheless the article ended up being the actual and the data I had been trying to find. I can’t say i go along with all you could mentioned nevertheless it was emphatically fascinating! BTW…I found your website via a Google search. I’m a frequent visitor in your blog and may return again soon.

  6. Iola Gondran September 1, 2011 at 9:30 am

    I’m curious to find out what blog platform you happen to be using? I’m having some small security issues with my latest site and I would like to find something more secure. Do you have any recommendations?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: