工大祭(こうだいさい: koudaisai) – tokyo tech festival

Pada hari Sabtu dan Ahad ini, Tokyo Tech Festival akan diadakan di kampus Ookayama. Seperti tahun2 yang lepas, kami pelajar Malaysia akan membuka gerai menjual makanan Malaysia iaitu murtabak, keropok, dan kuih raya (kerana masih mood raya). Tahun lepas, pada hari pertama, taufan melanda dan gerai terpaksa ditutup atas sebab keselamatan. Mengikut ramalan cuaca, hari sabtu & ahad adalah cerah dan  harap2 ramai yang datang ke gerai kami. Ini adalah salah satu cara untuk merapatkan hubungan sesama rakyat Malaysia kerana masing2 sibuk dengan kelas dan penyelidikan. Maklumlah semua pelajar kejuruteraan sibuk dengan eksperimen yang selalunya memerlukan masa yang panjang untuk disiapkan.

Tokyo Tech Festival:
Tarikh: 25 dan 26 Oktober 2008
Masa: 9:00~20:00
Tempat: Kampus Ookayama, Tokyo Tech

Ini adalah logo tahun ini:

響き「ひびき」(hibiki): 「(a) sound; 《音の感じ》the [a] sound; a tone; 《反響》an echo; reverberations; 《振動》(a) vibration」. これは「東工大の魅力を 発信する/伝える/響き渡らせる」という願いが込められています. Maksudnya adalah untuk menyampaikan kepada masyarakat luar tentang kecemerlangan, kelebihan Tokyo Institute of Technology.

Jika pada tahun2 lepas, persiapan menguli doh, penyediaan inti dan sebagainya dilakukan di rumah kami. Tetapi pada tahun ini, terpaksa dipindahkan ke rumah 後輩「こうはい」(kohai, junior) kerana ada Zafri dan Mama masih di dalam pantang. Keriuhan malam sebelum koudaisai adalah seperti malam menyambut hari raya atau kenduri dan masing2 sibuk dengan kerja yang diberikan.

p/s: sila datang ke gerai kami dan ada banyak acara seperti flea market dsb.

-nash-

Tagged: ,

5 thoughts on “工大祭(こうだいさい: koudaisai) – tokyo tech festival

  1. HE October 24, 2008 at 9:01 am

    tahu ni menu apa? masih sama juga ye?…pos satu kat sinih wei…

    meh la dtg sini…sambil2 boleh sembang2..

  2. lina October 24, 2008 at 9:41 am

    tengok nama Hibiki tu, teringat kat Masked Rider aje. Hehehe…

    tula..kira mcm sekolah kat masked rider nyer sekolah la…hahaha

  3. asuhara October 24, 2008 at 11:42 am

    wahhh susah ni nak jumpa murtabak tokyo nih…

    mmg susah ….dan bayangkan sebijik murtabak saiz kecik sikit dari msia…kami jual 300 yen (rm 9)…laku….

  4. Faizly October 24, 2008 at 11:03 pm

    lets rock our koudaisai!yeehaaa!!!

    お疲れさまでした。

  5. Tatiana December 5, 2008 at 2:55 pm

    Good post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: