alhamdulillah…tamat sudah satu penantian

Alhamdulillah…Pagi tadi pada pukul 7:19 pagi, Mama selamat melahirkan bayi lelaki (2915 gram) dan kedua2nya selamat. Kebetulan 2 minit sebelum itu, gempa bumi kecil berlaku di sini dan kami tidak sedar pun kerana sedang proses melahirkan. Mama dan bayi akan tinggal di wad sehingga hari Jumaat kerana diwajibkan tinggal di wad untuk 5 malam selepas melahirkan bayi. Syukur alhamdulillah atas kebesaran Illahi kerana bermacam2 cabaran sepanjang masa mengandung dan melahirkan. Semoga anak ini menjadi anak yang soleh. Terima kasih kepada kalian yang mendoakan keselamatan mama dan bayi.

Doa Ramadhan:

Hari Kedua Puluh Satu

“Ya Allah, berilah aku petunjuk untuk mendapat keredaan Mu. Janganlah engkau biarkan syaitan menguasai diri ku. Jadikan syurga tempat tinggal dan berehat bagi ku, wahai pelaksana keperluan orang meminta.”

p/s: Alya menangis bila tahu dapat baby boy…kesian…tapi Alya is the ONLY princess…

-nash-

Tagged: ,

14 thoughts on “alhamdulillah…tamat sudah satu penantian

  1. asuhara September 21, 2008 at 1:58 pm

    mama, daijoubo?
    dah dapat baby baru?
    mama- gambatte ne!

    alhamdulillah..dua2 selamat

  2. HE September 21, 2008 at 10:45 pm

    tahniiah tahniah…dpt hadiah hari raya….

    terima kasih dan kira double celebration la kami ni…

  3. yani September 21, 2008 at 11:09 pm

    Afiq tengok gambar ni.. dia kata Zarul dah besarlah..
    baby baru ni nama apa? dah ada nama ke belum?

    aah zarul dah panggil dirinya abang zarul…nama belum decide lagi sbb jantina baby tak confirm sehingga smlm…hehehe

  4. lina September 21, 2008 at 11:40 pm

    tahniah! Lepas ni boley celebrate birthday sama dgn anak Nash ni. Sama birthdaylah!
    Alhamdulillah, dah selamat. Dah ada nama?
    Alya nak baby girl buat kawan ye?

    so lepas ni boleh la baby n papanya buat birthday party sekali…sbb papanya 12..n baby 21…hehehe…nama belum decide lagi…dan Alya mmg nak baby girl sejak dari Zarul lagi..hehehe

  5. sam September 22, 2008 at 5:37 am

    OMEDETOU ! OMEDETOU !!

    arigatou! arigatou!

  6. fizahaziz September 22, 2008 at 9:22 am

    omedetaou! Cutenyer… Semoga baby jadi anak yang soleh! amin…

    arigatou!…insyaallah…

  7. Aina September 22, 2008 at 10:55 am

    Tahniah… Alaa…cian tengok Alya, muka die monyok jer. Tak der geng laa dia nak main masak masak…

    takpe…dia manja mcm mana pun dgn mama dia..yg lain tak boleh jealous..heheh

  8. lina September 22, 2008 at 2:28 pm

    jgn bagi nama hibino mirai (ultraman mebius) sudahlah. Hahaha

    mmg tak kot…taklah sampai mcm tu fanatic kat ultraman…hehe..but anak2 panggil diri masing2 mcm2 la..ada tiga, daina, gaiya…

  9. Zatul September 22, 2008 at 2:37 pm

    Alhamdulillah! Congrats from our family to yours. Lepas ni turn kita pulak….*suspend*

    takpe…insyaallah semua selamat…tq

  10. yani September 22, 2008 at 5:39 pm

    Lorrr.. satu lg komen sy tak keluar rupanya..

    Tahniah utk nash & family dari kami sekeluarga.. kirim salam kat Zah… dan selamat berpantang diucapkan..

    dari
    ( mat wong + yani + aina + afiq)

    yeke…saya pun tak sure kenapa ada yg komen tak kuar…sblm ni ada komen yani masuk spam comment..but saya dah release kan…anyway..tq dan kim salam kat wong…

  11. nAna ezreEna September 22, 2008 at 10:50 pm

    senseiiiii!! omedetou!! hehehe~ rizafiza sensei ni mo tsutaete choudai..

    wahhh tak saba nak melawat baby baru ^_^v

    arigatou…ada di Syowa Daigaku Byouin sehingga hari Jumaat atau datang ke rumah pun ok …

  12. bubur caca September 22, 2008 at 11:17 pm

    Omedetou!!!!Comelnye baby!!!

    arigatou…bila di dalam bilik bayi…tiba2 ada baby sesat orang Melayu..hehe

  13. yan September 23, 2008 at 9:21 pm

    zah n nash, omedeto!! take care n selamat berpantang.

    arigatou…now turn zah pulak

  14. maj0d September 24, 2008 at 4:22 am

    sensei,
    c0ngratz~!!
    alhamdulillah smuanye sehat2..

    :D

    tq….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: