巨峰 (kyohou): giant mountain grapes

Jumaat lepas dapat kiriman sekotak buah anggur iaitu jenis kyohou. Rasanya sangatlah manis dan besar. Terima kasih kepada Shimizu-san. Mungkin anda membaca blog ini dan terima kasih sekali lagi dari kami sekeluarga. Anak2 sangat suka sampaikan Alya membuat sendiri “sherbet” dengan hanya membuang kulit dan letakkan dalam peti ais. Shimizu-san adalah bekas pelajar bahasa Melayu di Jaya Language Center.

Kyoho grapes (巨峰葡萄, Kyohō budō, literally “giant mountain grapes”) are a Concord-like cross (Vitis vinifera x Vitis labrusca) between Campbell and Centennial grape varieties. Like Concord, Kyoho is a slip-skin variety, meaning that the skin is easily separated from the fruit. Kyoho grapes are blackish-purple, or almost black, with large seeds. While the seeds are bitter and the skin is not traditionally eaten, the flesh is juicy with high sugar content and mild acidity.

Kyoho grapes were first produced in 1942 in Shizuoka Prefecture, but were not so named until 1946. They are popular in Japan, China, and Korea for its huge size and very sweet flesh. They are traditionally served peeled as a dessert. Areas of production include Nagano Prefecture, Yamanashi Prefecture, California’s Central Valley, and Chile.

p/s: di Jepun ni pun sedang musim buah2an seperti nashi, budou, momo dll….walaupun kami tak dapat makan durian, rambutan dll…

-nash-

Tagged: , , ,

2 thoughts on “巨峰 (kyohou): giant mountain grapes

  1. AFA August 25, 2008 at 9:11 am

    Bila I buat Japan flight kalu time buah ni mesti nk makan jugak….Even quite expensive but beli jugak…Oyishi ne…..

    dah duduk sini kena makan buah kat sini je la..walaupun teringin nak makan rambutan dll…huhu

  2. lina August 25, 2008 at 9:27 am

    isk isk isk, sungguh mengancam perasaan lah tengok buah anggur tu…

    kalau dtg sini kena ngan timing musim buah…boleh la pi gari (fruits picking)….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: