makan-makan d’ sweet forest

Hari sabtu lepas, dah boring dan tak tahu nak gi jalan mana2, kami pun ke Jiyugaoka nak merasa sweets di Sweet Forest. Bangunannya terlindung sedikit dan jauh daripada tpt. happening di Jiyugaoka, jadi ramai yang ke situ, kebanyakannya untuk makan di sweet forest dan bukan tak sengaja termasuk ke situ (fov). Seperti namanya, moodnya macam dalam forest dan banyak gerai2 which I believed produced by well-known patisseries. Kami pun belilah ice-creams seperti gambar2 dibawah tu..rasanya memang sedap tapi tak sesuai untuk family yang ramai anak sebab harganya mahal. Kebanyakkannya from 400 yen. Bolehlah untuk try ice-cream mahal kan. Tapi bila dah habis makan, tahu tak what the kids said…’makan kat shibuya sweet paradise lagi sedap kan..sebab puas makan, spaghetti pun ada’. So, kesimpulannya, sweet forest ni lebih sesuai untuk couples.

-riza-

Tagged: , ,

4 thoughts on “makan-makan d’ sweet forest

  1. saharil August 4, 2008 at 12:05 am

    wah, nampak cantik dan menyelerakan.. tapi kenapa pinggan dan cutlery tu plastik.. hahaha.

    tpt tu sebenarnya food court dalam suasana “hutan”…sbb tu guna pakai-buang kot..ada byk kedai aka gerai dlm tu dan boleh pilih mana nak makan

  2. lina August 4, 2008 at 9:26 am

    takpa, lepas ni Mama & Papa dating dua orang kat Sweet Forest. Kitaorg jaga budak2. :D

    kalau dah ada orang nak jaga anak2…boleh je kami pi candle light dinner etc…hahaha…cuma masa makan tu teringat kat anak2…masa tu kurang la selera makan…kalau nak pi sekarang pun boleh…huhu

  3. asuhara August 4, 2008 at 9:28 am

    waaaa bestnya…
    kena try tu sweet paradise di shibuya! jauh ke dari junction yg sangat bz tu?

    dtg sini nanti boleh la pergi try…kira berbaloi gak la…dan lepas tu boleh shopping etc kat shibuya…

  4. hairieusoff August 4, 2008 at 9:56 am

    amboi sedapnya makan….sungguh sungguh makan nampaknya tu

    sungguh sungguh menyelerakan…cuma anak2 tak berapa suka kerana “quantity”nya kurang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: