tag (2)

Ada terima tag dari Malay Lady tetapi hari ni baru sempat jawabkan…sorry for waiting.

The rules:
1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog. I have to write about my self? Do I have to be honest? or just write in by using a mask at my face.

SOMETHING ABOUT ME THAT YOU ALL SHOULD KNOW IS…
1. perfectionist: mungkin sebab dah memang kerana darah jenis A ni kot. Kalau nak buat apa2 kena rancang awal2 dari A sampai Z, dan sedetail yang mungkin supaya boleh control apa jua keadaan yang bakal berlaku dengan plan A, plan B dsb. Masalahnya, orang lain akan cepat marah bila dah siap semua plan (tak boleh tukar last minute) terutamanya sesiapa yang darah jenis B dan O kadang2. Cepat letih sebab selalu memikirkan yang bukan2.

2. kemas: selalunya anak2 lah yang jadi mangsa bila rumah berterabur (kejam kan). Tak boleh tengok barang2 berterabur terutamanya mainan anak2. Kalau sedang main takpe, tinggalkan begitu sahaja yang tak boleh..hehe. Kemeja mesti ber”iron” dan kekadang t-shirt termasuk sapu tangan hehe. Tapi bila dah sibuk sangat, buat tak tahu je…haha.

3. kurang bercakap: bukan bermaksud tak bercakap langsung, kurang bercakap terutama bila baru kenal dengan orang baru. But bila dah kenal, macam biasa je.

4. perang senyap: bila ada benda2 yang tak suka but orang lain buat tak tahu jugak…selalunya tak lawan balik dengan kata2 tapi dengan “perang senyap” je. So mana yang tahu akan tahu la terutama yang kenal sudah lama. Alasanya senang je…bila banyak cakap, banyak pulak salahnya dan bertambah dosa je.

5. suka nombor dari abjad: suka belajar subject yang berkaitan dengan nombor dan paling lemah subject yang subjektif seperti bahasa, arts. Kalau bermain, suka main puzzle game or boardgame.

6. suka travel: kalau ada je masa free yang panjang, mesti rancang pi jalan2 ke tempat yang tak pernah pergi. Paling suka melihat tempat baru dan jenis outdoor. Bila dah sampai ke sesuatu tempat baru, mesti nak try local cuisine, local culture etc.

7. strict (disiplin): maybe sebab dah biasa sejak sekolah dulu. Kalau ada yang pernah saya ajar maybe tahulah kot. Bukan mudah nak handle class terutama bila dah ramai, so untuk memudahkan orang lain (yang nak belajar dan taknak belajar), kena ikut rules yang ada. Ex: masuk class sebelum saya masuk, alasan supaya tak mengganggu orang lain yang nak belajar. Submit assignment mesti on time, lewat seminit kira ke dustbin la. Dan macam2 la…So kalau ada ex-students yang baca ni…sorry la ye dan harap2 maafkan la. Mungkin dah tahu la apa tujuan semua tu.

Seterusnya masa untuk memberi tugasan kepada:
1. Nana
2. HE
3. Wanie
4. Majod
5. Umie
6. Lina
7. Umeboshi

So silalah jawab ye…

p/s: susah gak ye nak senaraikan perihal diri sendiri…as I said…benda2 yang subjektif ni memang susah nak buat. Lainlah kalau ada formula ke, algorithm ke…insyaallah cepatlah buat..huhu

-nash-
Vocabulary:
ズボン (zubon) – trousers
たんパン (tanpan) – shorts
スカート (sukaato) – skirt
くつした (kutsushita) – sock
ネクタイ (nekutai) – neck tie

Tagged: ,

3 thoughts on “tag (2)

  1. lina July 28, 2008 at 2:29 pm

    dah buat dah…. kalo lambat takot kena marah dgn sensei. hehehe

    majime na gakusei dana…yosh yosh….gambaroune…

  2. Kak Aina July 29, 2008 at 2:44 am

    Thanks nash…

    Tujuan game ni, untuk kita saling mngenali dengan lebih rapat. Sekarang akak dah tau sedikit sebanyak pasal Nash, Nash pun tau sedikit sebanyak pasal sifat kakak kan? Semoga daptat eratkan silaturrahim.

    OK laa kalau Nash nak datang rumah akak nanti, akak kan kemas dulu rumah kakak yer…

    ala…setakat sedap mata memandang…kira boleh beza ngan store kira ok je..huhu

  3. HE July 30, 2008 at 1:06 pm

    rasanya, kita ada ciri ciri persamaan la…mmg darah A mcm ni kot kan…

    mungkin…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: