sweets paradise

Kami akan ke Sweets Paradise di Shibuya hari ini. Makan kek, spagetti, ice-cream dan lain2 sebanyak mana yang boleh selama 70 minit. Harganya? Dewasa 1480 yen dan kanak2 (atas 4 tahun) 840 yen dan ada kupon discount 100 yen seorang boleh diambil dari internet. Nak tengak gambar apa yang kami makan….? Tungguuu…


Kupon dari web

-nash-

Wah puas makan hari ni, macam2 ada..pelbagai kek, ice-cream, tuna spagetti, abc, dan antara yang sedap ialah tomorokoshi (jagung bakar). Alya sampai muak makan cheeze cake…last-last mama dan papa yang habiskan. Alya makan 2 pinggan spagetti- tuna cream dan wafu-tuna, Zarul makan sepinggan penuh..Zakwan yang paling ‘lekeh’ makan…dah lah bersuap, itu sikit, ini sikit…tapi yang dia paling suka kaki-goori (abc Jepun) dan tomorokoshi. Banyak lagilah makanan lain, tapi dah tak larat nak gi tengok dan ambil. Cuma kali ni berbaloi sebab anak2 makan banyak, dan kami bayar untuk 2 otona (adults) dan 1 kodomo (kid) saja, diskaun 100 yen per head lagi, jadi in total 3500 yen. Berbaloilah dari Karachi tu, hi hi hi. Anak2 happy, we all pun happy…lepas tu apa lagi -ronda2 sekitar shibuya- tapi bila perut dah kenyaaaang adalah pulak yang tertidur tengah jalan-jalan. Siapa lagi kalau tak Zakwan!!! he he he..

-riza-
Vocabularies:
大人(おとな)otona-adults-orang dewasa
子供(こども)kodomo-kids-kanak2
赤ちゃん(あかちゃん)akachan-infant-bayi
果物(くだもの)kudamono-fruits-buah-buahan
玉蜀黍(とうもろこし)toumorokoshi-corn-jagung ; tomokoroshi pulak maksudnya bunuh kawan-so jangan salah pronounce.

Tagged: ,

5 thoughts on “sweets paradise

  1. hairieusoff July 26, 2008 at 5:17 pm

    makan…sedapnye…………

    tadi ada dpt kupon lagi…nak ke..?? kat web pun boleh print out…

  2. azmi July 26, 2008 at 10:38 pm

    bestnya.. 70 minit makan..huhU~

    70 mins tu sbb weekend…kalau weekdays sampai 90 mins..tadi 70 mins pun slow2 je makan…dari spagetti, cakes, ice-cream, abc dan last cappucino

  3. lina July 27, 2008 at 12:52 am

    wuiyooo… best makan. Dua otona sebat berapa pinggan tadi? :D
    sayang tadak buffet durian kat sana ek? hehehe…

    tak sure…but yg pastinya…beribu2 kcal…hehe…

  4. hairieusoff July 27, 2008 at 9:17 am

    melihatkan makanan tu…..wajib la menggunakan wii fit kat rumah nash tu… ahaks…heheh

    baru start nak guna..anak2 dah nak main..huhu (boleh jadik alasan tak mcm tu..haha)..

  5. outing @ shibuya « NashRiza’s July 27, 2008 at 10:03 am

    […] sweets paradise […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: