hana yori dango @ cinecitta

Menonton “Hana yori dango final” @ Cinecitta, Kawasaki. Tungguuuu….kami pulang dari Kawasaki.

-nash-

 Report oleh Riza

Saikouuuuuu. Sapa yang tak gi tengok lagi.mesti ramainya sbb ari ni first day kan….Jangan teragak2..dijamin dapat memuaskan anda..esp. kakak2, adik2 perempuan..

Sinopsisnya…dari drama, halangan demi halangan yang dilalui (maklumlah cinta org kaya dgn org miskin..antara dua darjat..kat mana2 pun sama je kan lah…) akhirnya tsukasa&tsukushi..mitomerareta (direstui)… lalu..dibawa ke final movie ni.. kali ni bukan halangan tapi dugaan dan ujian, tiara yang dihadiahkan hilang, jumpa..hilang….. Nak cite ke ??? kalau cite..mesti sape yang nak gi tengok frust…tapi pendek kata ‘happy ending’..cuma bestnya…sesuai sgt matsumoto jun ngan inoue mao chan…romantik..come…lovely..fantastic…sepadan..secocok…kawaikatta…. wedding scene..lovely…ha ha ha…rasa cam nak tgk lagi…

Maeuriken (advance ticket) nye pasal..kul 10 dah sampai wayang..utk book seat kul 12:30..nasib baik awal..orang pun tak ramai lagi… rupa-rupanya..panggung penuh..sampai seat yg depan. Dan kebanyakannya…kaum makcik2 dan anak pompuan..tapi ada jugak tok wan..dok kat belakang kami..dok gelak2 suka…so..haba hiroi ne…tak kira peringkat umur.

sementara nak tunggu kul 12:30, jalan2 kat syoutengai tu..first kitchen–>kedai game (rosak anak2..rupanya mama yang dulu power catcher..dah hilang skill..sekor pun tak dapat)..dan akhirnya gi book-off lagi utk penuhkan 3 series lagi. Kawasaki tak ada….dan herannya ada 3 buah je buku hanadan..(frust ‘^’).. balik gi book-off kat yukigaya otsuka..takde langsung hanadan..gi ookayama..baru ada..tu pun dah tinggal dalam 7~8 buah..dapat beli 2 series..so tinggal satu lagi..dan rasanya kalau tak gi beli kat book-off yang besar2 susah dapat…Yappari sekarang ni musim hanadan ne… ~pen off..nak sambung baca manga..hi hi hi~

-riza-

Sedutan dari Youtube:

Vocabulary:
なみ (nami) – wave
モーターボート (mootaabooto) – motor-boat
すな (suna) – sand
かさ (kasa) – umbrella
うきわ (ukiwa) – float

Tagged: ,

5 thoughts on “hana yori dango @ cinecitta

  1. asuhara June 30, 2008 at 6:03 pm

    huhuhu nak tengokkk jugak..agak2 ogos nanti ada lagi ke citer tu kat wayang eh?
    dah check wayang kat singapore pun x de. HERO the movie pun kami tengok kat singapore.

  2. nashriza June 30, 2008 at 6:36 pm

    asuhara: kalau nasib baik ada la kot?? sbb kalau awal ogos dah masuk 6 weeks…naper …ogos nak mai sini ke???

  3. asuhara July 1, 2008 at 12:52 pm

    yup i’ll be in japan frm the 5th-21st ogos. ehehehe..summer in hokkaido. tapi turun kat narita dulu. ada nak kirim apa2?

  4. nashriza July 1, 2008 at 12:54 pm

    asuhara: kalau ikut bykkkkk nak kirim…hahaha…but takpe la kot…tak singgah tokyo ke???

  5. asuhara July 2, 2008 at 6:27 pm

    ikut plan kami, kl-tokyo, tokyo hokaido (5-16) then lepak kat tokyo 16-21, 21 mlm balik kl.
    if ada yg teringinnnnn sgt2 boleh la kirim kalau nak…ehehhehee nanti boleh le kami makan free kat sana pulak…ehehehehe…joudan! joudan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: