ultraman festival 2008

Minggu lepas Zakwan dapat tiket masuk percuma dari tadikanya untuk Ultraman Festival 2008 yang akan diadakan di Sunshine City, Ikebukuro. Festival itu akan berlangsung dari 25 Julai hingga 31 Ogos 2008. Tiket masuk adalah 1800 yen untuk dewasa dan 1200 yen untuk kanak2 dari 3 tahun hingga murid sekolah rendah. Kalau kami sekeluarga mahu sampai 6000 yen!! Bertambahlah aktiviti cuti musim panas untuk anak2 selain menonton wayang cerita great decisive battle! the super 8 ultra brothers movie pada bulan September nanti (walaupun pada masa itu persekolahan sudah bermula!). Kepada peminat Ultraman jom bersama meriahkan suasana…hehe…terutamanya Lina sekeluarga.


pamplet muka depan


pamplet muka belakang


tiket masuk percuma


yang ni khas untuk Lina sekeluarga semoga ada “target” untuk bulan Ogos ini..hehe

p/s: belum masuk musim panas sudah ada banyak acara untuk anak2 yang perlu di”layan”…

-nash-
Vocabulary:
あそびば (asobiba) – playground
ふんすい (funsui) – fountain
にんぎょう (ningyou) – doll
ベンチ (benchi) – bench
さんりんしゃ (sanrinsya) – tricycle

Tagged: ,

17 thoughts on “ultraman festival 2008

  1. lina June 17, 2008 at 8:24 am

    sabar ajelah kitaorg tengok. bestnya dapat tiket kat tadika ek? :-)

  2. nashriza June 17, 2008 at 8:53 am

    lina: aah…boleh ambik berapa byk nak pulak tu….nak ke??

  3. lina June 17, 2008 at 9:12 am

    hahaha…. kalau nak pun, simpan buat souvenir ajelah…. mana nak cekau duit oiiit!

  4. nashriza June 17, 2008 at 9:13 am

    lina: huhu….takpelah..kami tgkkan je la ye…nanti bagi report…hihi

  5. waniey June 17, 2008 at 10:37 am

    waaa.. bess nye tiket percuma. kalau anak sedara saya tgk ni, melompat2 lah dia nak pergi kot. yg film tuh nnt kalau dah kuar DVD nye nnt saya wajib beli. hehe.. pokai lah makcik, DVD citer jepun ni selalunye mahal kan? *kalau ultraman rase pokai, tp kalau hanadan, rela berkorban apa saja saya ni.hihi

  6. nashriza June 17, 2008 at 11:00 am

    waniey: ooo double standard..huhu…dah book ke maeruiken hanadan….kat sini alya n mamanya yg beriya nak tgk..huhu

  7. asuhara June 17, 2008 at 11:23 am

    fuhh otromen ni sejak kita kecik2 jadi pujaan ek….sampai ke zaman anak2 pun tatap menjadi pujaan.

  8. nashriza June 17, 2008 at 11:36 am

    asuhara: walaupun tiket free…yg kat dlm tu..mcm2 nak beli…kalau tak beli taknak balik la pulak..huhu

  9. lina June 17, 2008 at 2:18 pm

    yg tu yg sponsor aim kan tu. berbelanja kat dalam tu. :D Ada games, ada DVD, t-shirts, ambik gambar ngan Ultraman, dan of course, toys! Kalo dapat beli special edition punyelah best. :-)

  10. waniey June 17, 2008 at 6:19 pm

    hehe.. belum beli lagi tiket hanadan. kengkonon nak tgk shishakai kt nippon budoukan.
    oubo shita tp MOCHIRON lah ataranakatta!! huhu.. time2 mcm ni mula lah rase nak jadik terebi man. nak jumpe “nama matsujun”! kekekeke…

  11. nashriza June 17, 2008 at 6:56 pm

    lina: selalunya benda2 tu yg lebih budgetnya..huhu
    waniey: oubo shita!!….hardcore fan ke tu??? hehe

  12. Zatul June 17, 2008 at 10:56 pm

    Woah! Yg ni rasa nak pergi sebelum balik…. dah kena set a side duit awal2 cam ni.

  13. nashriza June 17, 2008 at 11:38 pm

    zatul: nak pergi ke..?? rasanya ada tiket lebih …hehe

  14. HE June 19, 2008 at 10:46 pm

    nak pergi…tapi mmg sedang berjaga2…

  15. nashriza June 19, 2008 at 10:56 pm

    he: “berjaga2″….??

  16. lina June 25, 2008 at 2:44 pm

    nash, pinjam gambar ek?

  17. nashriza June 25, 2008 at 3:01 pm

    lina: sila2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: