fp: outing @ tamagawadai kouen

Dah lama tak bawa anak2 berjalan, so kami ke Tamagawadai Kouen kerana ada Ajisai Matsuri (Hydrangea Festival). Bertolak dari rumah dalam pukul 10:15 bersama Zatul (pensyarah UM yang datang ke Tokyo Tech untuk membuat penyelidikan di bawah program AOTULE selama 2 bulan). Sampai ke Tamagawa-eki dalam pukul 11:00 pagi. Masih ada pokok yang bunganya masih belum berkembang, mungkin kerana hujan tidak berapa turun walaupun sekarang tengah musim hujan sebelum musim panas bermula pada bulan depan. Selepas tengok bunga, berkelah di atas bukit bersama kohai2 yang datang dalam pukul 12:15 tengahari. Menu hari ini: bihun goreng, sandwich telur, kuih keria, nasi himpit dan serunding (Zatul) dan roti telur (kohai). Selepas makan, berjalan2 melihat ajisai matsuri yang tidak berapa byk gerai seperti pada tahun lepas. Kami ke Jiyugaoka untuk membeli buku di Book Off. Buku yang dibeli: komik “Hanayori Dango” (mama), Nazo nazo (Alya), Kamen Rider (Zakwan) dan Ultraman Cosmos (Zarul). Singgah ke First Kitchen untuk minum2.

Fakta mengenai Ajisai dari WIKI:

Hydrangea (pronounced /haɪˈdreɪndʒ(i)ə/, common names Hydrangea and Hortensia) is a genus of about 70-75 species of flowering plants native to southern and eastern Asia (from Japan to China, the Himalaya and Indonesia) and North and South America. The flowers are extremely common in the Azores Islands of Portugal, particularly on Faial Island, which is known as the “blue island” due to the vast number of hydrangeas present on the island. By far the greatest species diversity is in eastern Asia, notably China and Japan. Most are shrubs 1-3 m tall, but some are small trees, and others lianas reaching up to 30 m by climbing up trees. They can be either deciduous or evergreen, though the widely cultivated temperate species are all deciduous.

Hydrangea flowers are produced from early spring to late autumn; they grow in flowerheads (corymbs or panicles) at the ends of the stems. In many species, the flowerheads contain two types of flowers, small fertile flowers in the middle of the flowerhead, and large, sterile bract-like flowers in a ring around the edge of each flowerhead. Other species have all the flowers fertile and of the same size.

In most species the flowers are white, but in some species (notably H. macrophylla), can be blue, red, pink, or purple. In these species the exact colour often depends on the pH of the soil; acidic soils produce blue flowers, neutral soils produce very pale cream petals, and alkaline soils results in pink or purple. Hydrangeas are one of very few plants that accumulate aluminium. Aluminium is released from acidic soils, and in some species, forms complexes in the hydrangea flower giving them their blue colour.

Species in the related genus Schizophragma, also in Hydrangeaceae, are also often known as hydrangeas. Schizophragma hydrangeoides and Hydrangea petiolaris are both commonly known as climbing hydrangeas.
From WIKI

cantiknyaaaaa semua bunga tuhhh ..!!!
kita kenal ngan zatul tuh Mon 16-Jun-2008 05:50
Posted by:ibu aqil & aqeera :ida aqilaqeera@gmail.com – [Link]
IP: 172.16.42.81

musim bunga pun dah nak sampai penghujung…so lepas ni bunga2 yang sama dgn yg ada ni msia..hehe Mon 16-Jun-2008 08:59
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

dgr dr ani kak za tgh preggy.. congrats!!
due biler???? Wed 18-Jun-2008 10:36
Posted by:jannah – [Link]
IP: 121.108.27.104

jannah: tq…dah masuk 24 weeks…ada kami masukkan dlm blog kami…doakan kesihatan dan kesejahteraan pada kami sekeluarga… Wed 18-Jun-2008 23:42
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: