授業参観 (jugyou sankan) : class visit

アリヤの授業参観に行ってきた。 第一感想暑かった。第二感想疲れた。第三感想がっかりした。

I went to alya’s class visit. The first impression-hot. 2nd impression-tired. 3rd impression-frustrated.

窓が開いていない教室の中で缶詰状態の親達。こんな体で一時間半ぐらい立っていて、もろもろになった。仕方なく途中で抜けて外に行って床で座っていた。アリヤも声が小さくて、日本人に負けた。なんとがっかり。。。

Hot because the class’s windows were all closed. Tired because I need to stand up at the back of the class for more than 1 hour. Frustrated because Alya didn’t perform up to my expectation. Her voice was very low during the presentation and she didn’t raise her hand when asked. She was too shy….

その後、懇談会があったけど小さい子供の椅子にずっと座っていて、お尻がパンパン。授業参観ペリカンベンしてよ。

I will not go to any class visit anymore, especially when having this heavy body…..

May 16, 2008.

p/s: cannot take photo during the class visit

-riza-
Vocabulary:
こくばん (kokuban) – blackboard
ドア (doa) – door
まど (mado) – window
ねんど (nendo) – clay
クレパス (kurepasu) – pastel crayon

Tagged: , ,

5 thoughts on “授業参観 (jugyou sankan) : class visit

  1. rudy May 24, 2008 at 5:55 pm

    arama…. pasal tuhla banyak ibu2 je yg dtg jyugyou sanka… gakkari nano? kore kara, dieto shimashooooouuuu.. :p

  2. nashriza May 24, 2008 at 6:10 pm

    rudy: yg submit entry tu MY WIFE (kan kat bwh tu -riza- de kaiteri) la…tgh pregnant dah masuk 5 mths…n saya ke ensoku zakwan…hehehe…but next week untuk jugyo sankan zakwan …saya kena pi pulak sbb wife ada zemi…

  3. rudy May 24, 2008 at 6:18 pm

    a]

  4. lina May 24, 2008 at 10:04 pm

    tak dpt duduk ka? lamanya berdiri tu…

    bizi lah mak bapak ke sekolah ye – di Jepun dan juga di Malaysia ni. Hihihi

  5. nashriza May 24, 2008 at 11:03 pm

    lina: masa ni je la kita boleh beraktiviti dgn anak2…bila dah masuk boarding school ke…etc…tinggal la mama n papanya berdua…masa tulah teringat anak2 kot…(teringat mak & ayah di m’sia huhu)….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: