melawat keluarga ogata

Selepas tengahari, kami pergi melawat keluarga Jepun di sini yang juga pelajar Bahasa Malaysia mama di Jaya Language School. Kedua2 Ogata Hajime dan Tamaki akan ke Malaysia mengikuti program Malaysia As Second Home tidak lama lagi. Sepatutnya mereka akan bertolak pada penghujung bulan ini tetapi kerana ada kelewatan pelbagai prosedur yang perlu dilakukan. Makan sushi di Gatten Sushi: uni, maguro toro, yaki anago, kanpachi dll. Selepas itu ke taman berdekatan dengan rumah Ogata-san, untuk anak2 bermain dan kolam di situ melihat ikan, kura2 dll. Selepas itu ke rumah Ogata-san menonton Ultraman sambil borak2. Anak2 sekejap sahaja terus terlelap kerana keletihan. Dalam pukul 6:45, Ogata-san menghantar kami pulang ke rumah dan sengaja mengambil jalan yang berdekatan dengan Tokyo Tower untuk ditunjuk kepada anak2 dan kami. 緒方さん、ごちそうさまでした。色々、有難うございます。


Alya dan Tamaki-san


tamago


Alya dan Hajime-san


Alya dan Zakwan


bergambar di sebelah keretapi bawah tanah (subway) murunouchi line

Untuk melihat gambar2 yang lain, sila ke laman NashRiza’s Fotopages

-nash-
Vocabulary:
ろく (roku) – six
しち / なな (shichi / nana) – seven
はち (hachi) – eight
きゅう (kyuu) – nine
じゅう (juu) – ten

Tagged: ,

7 thoughts on “melawat keluarga ogata

  1. lina May 18, 2008 at 11:06 pm

    bestnya Alya main kejar-kejar tu. :-)

  2. nashriza May 18, 2008 at 11:12 pm

    lina: depa dah anggap mcm cucu2 depa…maklum lah takde anak…

  3. HE May 19, 2008 at 10:12 am

    Wah seronoknya berjalan-jalan. Apa nama kedai Sushi tu…mcm sungguh menyelerakan…

  4. nashriza May 19, 2008 at 10:15 am

    he: gatten sushi…but bukan 100 yen kaiten sushi ….alhamdulillah…ada org belanja makan….burp …hehe

  5. shouganai May 20, 2008 at 8:58 am

    nanti kalu ogata san ada masalah di malaysia hubungi sy,boleh sy bantu mana yg boleh.

  6. shouganai May 20, 2008 at 9:00 am

    shouganai=rudy bluehikari.

  7. nashriza May 20, 2008 at 9:16 am

    rudy: tq…insyaallah kalau ada apa2…dia nak cari rumah area the mines…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: