fp: aktiviti di hari ibu…

Semalam hujan seharian sehingga ke hari ini di sebelah pagi. Atas permintaan mama untuk menonton cerita “隠し砦の三悪人 The Last Princess”. Mama dan Alya adalah minat Matsumoto Jun tetapi papa pula minat Nagasawa Masami. So cerita di ada dua2 pelakon pilihan kami …hehe. Dalam pukul 11:00, buka web Cinecitta dan terus tempah 4 tiket dan pilih seat. Selepas solat Zohor, terus keluar rumah walaupun tengah hujan renyai2. Sampai je eki, hujan berhenti, terpaksalah pegang je payung ke Kawasaki. Beli onigiri (salmon, tuna dan mentai cheese) dan makanan ringan untuk anak2. Sampai Cinecitta, terus print tiket di mesin (hanya isikan password dan no. telefon) dan beli pop corn & calpis. Sempat beli maeuriken untuk cerita Ultraman 8 kyoudai yang akan ditayangkan pada 13 Sept 2008. Dapat tiket murah 2000 yen untuk kanak2 dan dewasa (diberi cawan ultraman dan card ultraman untuk setiap tiket). Menarik ceritanya dengan camera effect dan sound effect yang bagus. Cuma kurang adegan love story…hehe. Overall: kakkoi masa lawan guna katana. Balik dari Cinecitta, singgah ke kedai sushi tapi malangnya sushi tak berapa sedap.
Di Kawasaki-eki, beli agepan, apple pie etc dan singgah di Kamata-eki beli mini taiyaki perasa: cheese, custard cream, chocolate, melon dan caramel. Alya request beli bunga carnation untuk mamanya.

tak tahan tengok leaflet Urutoraman. Cilok!!!

best aa Mama diaorang dpt bunga carnation. Cek Abe kita tak main beli bunga ni… Sun 11-May-2008 15:23
Posted by:lina
IP: 121.120.50.55

semangatnya hangpa…. Sun 11-May-2008 23:44
Posted by:Mama IQ ukr75@yahoo.co.jp – [Link]
IP: 123.224.127.183

lina: sila2…kalau nak cilok tiket tu pun boleh..hehe..kalau laku la..pasal bunga tu..mamanya tak nak..rugi duit la etc la..dah setahun sekali..beli gak la…
umie: mmm bukan selalu…lagipun nanti anak dah besar entah ingat ke entah tidak..so masa kecik ni la nak asuh depa Mon 12-May-2008 00:02
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

Happy mothers day..utk Fiza, seronokkan dapat bunga.
Kalau papa yg berikan lagi seronok..hihihi.
Gurau aje Nash. Mon 12-May-2008 00:39
Posted by:rubie
IP: 121.120.225.47

rubie: dari poket papanya la tu..hehe.. Mon 12-May-2008 00:55
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

best nye sambut hari ibu ramai2. sy xde adik bradik so sorang2 la ngn mak. hehe…

p/s: mesti x sabar tggu hari bapa kan? Thu 15-May-2008 04:09
Posted by:bubbles182 – [Link]
IP: 202.170.51.248

bubbles: hari bapa…mmm wait n see …hahaha… Thu 15-May-2008 06:12
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

Tak lama lagi edoras pun nak ke jepun… Thu 15-May-2008 22:43
Posted by:Edoras – [Link]
IP: 60.54.35.158

edoras: dtg untuk jln2 ke…or further study??? Fri 16-May-2008 13:22
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

wah, kita baru jer tgk iklan filem the last princess tu tadi kat minami machida. kita minat jugak matsumoto jun. kak zah dan abang nash, citer shaolin girl tu kelakar ker? kita minat gak kat pelakon dia tu (tak tahu nama dia apa). teringin gak nak gie tgk. Fri 16-May-2008 13:55
Posted by:little_princess hasmawati@iiu.edu.my – [Link]
IP: 61.245.103.73

alhamdulillah baby saya membesa dengn sihat..sekarang nih saya keje kat dyson …try la carik product tu kat nihon..ade satu projek yang saya involve baru release thn lepas..DC22..

aih..rindunye nihon…shougakkin sagasou kana….. Fri 16-May-2008 15:36
Posted by:usop
IP: 60.52.67.117

hasma: kitaorg pi on 2nd day nyer show…best2.. saya suka camera n sound effectnyer..shaolin girl…mmm best gak lah…cuma tak mcm shaolin soccer…graphics sugoi gak la
usop: dyson…comp. uk kan…?? vacuum cleaner ke?? Sat 17-May-2008 00:00
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

waa… best tak citer tuh the last princess tuh? tgk trailer cam best….
first time tgk matsu jun hensem…aahaha sbb ader janggut sker Sat 17-May-2008 08:40
Posted by:Jannah – [Link]
IP: 121.108.27.104

jannah: best..best…hehe…saya suka camera n sound effect…but takde lah love story sgt…hahaha…asalkan ada nagasawa masami …ok je Sat 17-May-2008 13:23
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: