terima bungkusan

Terima bungkusan dari keluarga di Malaysia. Hantar pada 2 May 08 tetapi sampai ke sini pada hari ini pukul 9:30 pagi padahal menggunakan perkhidmatan POSLAJU. Bila baca voucher penghantaran, tertulis “MISSENT TO JAKARTA SOEKARNO HATTA”. Patutlah lambat, ingatkan disebabkan cuti Golden Week di sini. Sepatutnya bila dikenakan bayaran penghantaran yang “MAHAL”, kecuaian mestilah dikurangkan, barulah perkhidmatan yang diberikan setimpal dengan bayaran yang dibuat.

Kandungan bungkusan hari ini:
1. Kuih siput – kegemaran anak dan kami, pernah sekali hantar dengan pos biasa, yang sampai sudah masuk angin (nasib baik boleh ranggup semula selepas dimasukkan ke microwave)
2. Ubat2an untuk penyakit lelah Zakwan – Fruity Gamat Gel dan Al-Qur’ma. Ikhtiar untuk mengurangkan penyakit lelah yang tidak kurang2. Menurut doktor, musim bunga dan musim luruh adalah masa yang paling kritikal untuk penghidap lelah.


boleh tersilap hantar ke JAKARTA….??


kegemaran kami terutama anak2


ikhtiar kami

-nash-
Vocabulary:
こづつみ (kozutsumi) – parcel, package
ゆうびんきょく (yuubinkyoku) – post office
くすり (kusuri) – medicine
ゆうそう (yuusou) – mail, post
ぜんそく (zensoku) - asthma

10 thoughts on “terima bungkusan

  1. Faizly@sabah May 8, 2008 at 5:52 pm

    oh tidak!kuih siput kegemaran ku!:p

    btw,menjwb pertanyaan dlm blog sy,ima mada 3nen sei da yo~
    Malas dh nak pikir blk..I was really torn up and doleful on how my self-esteem been broken down.:( nak citer pon,malas sgt2 sbb mmg terasa sedih..Everything wasn’t hoisted by my own petard..Ujian Allah agaknyer…Sensei leh tanyer Fahmi,apid atau Kak Hani psl kes saya..Diorg bertiga tahu..
    but Life goes on and hadapilah dgn senyuman..:)Yg penting lps je grad nnt rasa nak BOMB Tokoudai..hahaha…Anyway,two companies in Malaysia are waiting for me once i’ve graduated..Alhamdulillah,both offer good jobs and good incomes..:)

  2. lina May 8, 2008 at 7:09 pm

    Jakarta & Jepun dekat rupanya. huhuhu

  3. nashriza May 8, 2008 at 10:27 pm

    faizly: yeke….kalau nak rasa melepaskan kempunan ada la kat rumah ni…pasal ryunen tu…akiramenaide…akirametara make no imi dayo…gambaroune…
    lina: tula…dah la bayar mahal2…tension je…kalau korea n japan tu paham la gak…

  4. Faizly@sabah May 8, 2008 at 11:18 pm

    Don’t worry…saigo no saigo made ni ganbarimasu yo setelah hampir dua bulan membina kekuatan dlm diri..Thanks to ppl who really concern about me…I still am a survivor..hehehe…

  5. nashriza May 9, 2008 at 12:13 am

    faizly: ouen suru kara…nani ga areba kiitene…tasukeru nara..tasukete ageru…

  6. Faizly@sabah May 9, 2008 at 4:16 am

    感動した!本当にありがとう~…Well,js forget about it,kang saya nangis depan laptop ni kang saper yg nak pujuk?hahaha..
    Saya dah Ok skrg..Don’t worry..~peace~

  7. ejai May 9, 2008 at 12:30 pm

    Still remembered my students days… mak hantar kuih raya thru poslaju but bila sampai dah jadi debu… so was wondering where the faults lies sbb mmg dah tulih fragile kat parcel tu..

    Anyhow, there’s still some improvement to be done … surprisingly the rates for postlaju for some ranges/weights are cheaper than the normal post … y? go figure

  8. nashriza May 9, 2008 at 1:53 pm

    faizly: もう分かった。。(誰かさんに教えてくれた)あと少し、頑張ろうね
    ejai: yes..pernah dpt dah jadik habuk..hilang bentuk..walaupun poslaju & tulis fragile with sticker…about the rates…really?? will check

  9. lina May 12, 2008 at 12:28 am

    terkujat tengok rate pos express (ke pos laju ke) RM80 utk kotak 1 kg ke Jepun. Pergh…

  10. nashriza May 12, 2008 at 8:45 am

    lina: tula…yg adik poskan tu…ubat tu 3 kotak dan kuih siput 3 packet sahaja…total rm 130++ ada ke patut sampai salah destination …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: