menunggu kehadiran

Sebenarnya sudah lama mahu mengumumkan berita kami sedang menunggu kehadiran ahli baru dalam keluarga kami. Disebabkan mama pernah mengalami keguguran pada kehamilan kedua selepas Alya, kami menunggu waktu yang sesuai untuk mengumumkan pada sahabat handai dan keluarga yang jauh. Anak kami dijangkakan akan lahir pada 3 Oktober 2008 dan sekarang sudah minggu ke-17 dan 6 hari. Kehamilan pun sudah masuk ke trimester ke-2 dengan berkurangnya ‘morning sickness’ atau alahan. Doakan mama dan bayi yang bakal lahir dalam keadaan sihat selalu. Insyaallah.


pada 7 Mac 2008 (2.48cm)


pada 4 Apr 2008 (7.04cm)

-nash-
Vocabulary:
あかちゃん (akachan) – baby
こども (kodomo) – kid
おとな (otona) – adult
にんしん (ninshin) – pregnant
たんじょうび (tanjoubi) – birthday

Tagged: ,

15 thoughts on “menunggu kehadiran

  1. HE May 1, 2008 at 6:04 pm

    tahniah …. semoga sihat anak dan ibu… tak jauh la anak kita nanti ye…sorang oktober sorang ogos

  2. lina May 1, 2008 at 6:09 pm

    congrats! wah, produktif sungguh rakyat malaysia di jepun ni. ngeh ngeh ngeh
    kena take special care of mom & baby…

  3. hani May 1, 2008 at 8:58 pm

    omedetou♪
    Lina, betul tu…. ramai sungguh orang Malaysia kat sini terkena “virus” tu.
    2008 adalah tahun productive. kekekeke…
    me??!! jangan tanya…. takut!!!! terkena “virus” tu… ahaks

  4. lina May 1, 2008 at 10:17 pm

    Kak Hani,
    udara kat Jepun cebat bawak virus. Seb baik cek balik cepat no… takut jangkit. muahahaha!!!

  5. nashriza May 1, 2008 at 10:22 pm

    he: omedetou gak la ye…kalau duk kat bangi boleh la pi sama sekolah …insyaallah
    lina & kak hani: mengata no..protect punya protect pun terlepas gak…hehehe…so dah rezeki…alhamdulillah je la..

  6. 石川台4号 2階 May 1, 2008 at 10:42 pm

    ALhamdullilah..patut lah sejak akhir2 nampak lain macam jer…
    tanoshimini des.
    元気な子生まれますように..Amin…

  7. nashriza May 1, 2008 at 10:44 pm

    fahmi???: mmm kesian gak la kat mamanya….dgn sibuk kenkyu…lagi…gakkai lagi…insyaallah selamat semua

  8. a.z. haida May 1, 2008 at 11:09 pm

    omedetou :-) bila citer mama beli baju kat akachan honpo hari tu, dah agak dah… semoga dilindungi dan dipermudahkan Allah selalu…

  9. 石川台4号 2階 May 1, 2008 at 11:16 pm

    kawaisone..
    kena plak dekat syawal tahun ni…x dapat la gi embassy kan..
    hehe..meriah and sibuk skit la raya tahun ni

  10. nashriza May 1, 2008 at 11:29 pm

    azra: tula ..kami tunggu dr cakap dah stabil baru nak announce…sbb takut ada complication at the early stage…
    fahmi???: insyaallah pergi gak ke taishikan kalau takde apa2 aral..

  11. majoko May 1, 2008 at 11:42 pm

    c0ngratsz~!!
    semuga sehat2 selalu :D

  12. HE May 2, 2008 at 9:18 am

    ha ha ha …jangkitan ke tu…nash pula buat coding filteration pun terlepas juga ke? ahahahah…memang kuat sungguh virus itu…

  13. nashriza May 2, 2008 at 9:40 am

    majoko: arigatou…doakan yang terbaik untuk mama n baby..
    he: tula…dah install embedded filter sebenarnya…but apa boleh buat… kuasa Allah swt

  14. nazatul akhma May 2, 2008 at 8:23 pm

    sensei, omedetou!! nanti boleh dapat lah duit from Japanese government bila lahir baby di Jepun. Ada sorang batch JAD2 yang lahir 2 orang anak dia kat Jepun. Rasanye they got 35man for one baby. Ktrng jugak yang tak sempat… saya pregnant juga. Due end of Oct. So Radzi tak jadi lah pegi nihon semester lepas natsu ni. Ingat nak suruh dia pergi dulu tapi dia nak stay jugak untuk azan kan baby :p

  15. nashriza May 4, 2008 at 10:01 am

    naza: omedetou…1st baby..mestilah taknak miss the important moment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: