fp: makan sushi & sashimi

Dari pagi anak2 dah ajak jalan2. Mungkin dah bosan duduk kat rumah sbb hujan je seminggu ni. Pergi makan sushi dan beli barang dapur je di syoutengai (kedai2) dekat rumah ni. Menu makan tengahari: Tendon (mama), Sashimi (papa), sushi dan udon (anak2) , chawan mushi dll. Selalunya Zakwan kurang makan di rumah, so byk jugak dia makan. Memang puas dpt makan sashimi yg segar dan sedap. Asthmanya pun dah makin kurang sbb cuaca pun dah tak berapa sejuk dan mungkin jugak kafun (pollen) dah berkurangan. Selepas makan, pergi beli brg2 dapur dan buah2an kesukaan anak2 (strawberi, tembikai dll). Baru nak mula musim tembikai, so masih mahal lagi…ukurlilit sebesar dvd (1/3 dari saiz tembikai di Malaysia) berharga 450 yen (lebih kurang RM15). Mahalkan. Anak2 dah lama nak makan tembikai, so dptlah merasa walaupun sorang sedikit.

mmm…. oishi so Sat 26-Apr-2008 16:55
Posted by:M&R – [Link]
IP: 219.212.206.60

cumelnya suika. Sun 27-Apr-2008 02:19
Posted by:lina lina1975a@gmail.com
IP: 121.120.78.33

M&R: oshikattayo….tapi kat hakodate mmg lagi best la…
lina: saiz comel but rega… Sun 27-Apr-2008 03:05
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

ehm patut pun cik nash kita tak jumpa kuih2 kat fp saya tu..kat jepun ruupenye..takpelah balik mesia nanti leh la rasa…ehmm adik saya pun ada kat sana..tokushima Sun 27-Apr-2008 12:58
Posted by:norahardi – [Link]
IP: 60.49.70.26

norahardi: tula…teringat kalau kat malaysia…lepas kerja dah boleh pi gerai beli kuih muih baru balik rumah…or singgah kedai mamak pekena teh tarik.. Mon 28-Apr-2008 12:56
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

salam kak fizah..cantikya bunga purple kat anak-anak akak posing.Nanti upload gambo bunga banyak-banyak yer…UKnyer bunga tak secantik Jepunla….
Emm..akak kenal NoorFitrah tak,tgh study kt jepun gak? dulu dia senior saya kat sekolah…. Thu 8-May-2008 16:21
Posted by:suria suria_mokhy@yahoo.com – [Link]
IP: 80.195.224.81

salam kak fizah..cantikya bunga purple kat anak-anak akak posing.Nanti upload gambo bunga banyak-banyak yer…UKnyer bunga tak secantik Jepunla….
Emm..akak kenal NoorFitrah tak,tgh study kt jepun gak? dulu dia senior saya kat sekolah…. Thu 8-May-2008 16:44
Posted by:suria suria_mokhy@yahoo.com – [Link]
IP: 80.195.224.81

suria: on behalf my wife….kami kenal fitrah n pernah jumpa…since kami dua2 busy ngan research n study…jarang gak la jumpa…kalau jumpa pun kat embassy masa solat raya Wed 14-May-2008 05:22
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: