fp: musim bunga9: bunga campur2, nama dah tahu…(tq kak hani)

Ni ada lagi bunga2 yg tak sure nama apa..??? so kalau tahu…sila la bagitau…
Kebanyakkan bunga di tanam di tepi rumah2 dan jumpa pun masa jalan2. Kira meriah jugakla musim bunga ni. Semua rumah tak ketinggalan menanam bunga di keliling rumah masing2.

p/s TQ Kak Hani..sbb bagitau nama2 bunga tu…oboete okimasu..

Suke kat bunga yg color oren tu tp xtau nama jugak Mon 14-Apr-2008 14:30
Posted by:Ariesya – [Link]
IP: 211.19.252.106

kak..slm perkenalan.saya mcm pernah lihat je akak nie,kje di tokyo ye?? Tue 15-Apr-2008 02:02
Posted by:ayu
IP: 118.7.126.251

ariesya: mmg byk bunga cantik2…cuma tak tahu nama je…
ayu: kami berdua tgh further study @ tokyo tech Tue 15-Apr-2008 02:28
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

emm…mcm penah nmpk bnga kaler merah 2..klu skali tgk cm bnga mawar jer… Tue 15-Apr-2008 03:38
Posted by:yanie
IP: 210.48.147.2

salam perkenalan .thanks for visiting my fp !best kan musim bunga !tokyo ni modoritai ga ,mada chansu ga nai Tue 15-Apr-2008 20:23
Posted by:mai – [Link]
IP: 60.50.198.190

yanie: mmm mmg mcm mawar but daunnya lain sikit
mai: cuaca pun dah tak berapa sejuk…so kira bertukar dari natural fridge ke natural air-cond….hehehe..lepas ni natural sauna lak.. Wed 16-Apr-2008 01:10
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

thanks 4 visiting my site….bestnye dok jepon tu..tringin nk p…jeles habis Wed 16-Apr-2008 08:49
Posted by:dafi – [Link]
IP: 202.60.56.249

Thanks 4 dropping by my site…dok kat jepun yer…best la dapat tgk tempat org..my bil pun ader tgh study kat jepun…tak balik2 malaysia langsung…best sgt kot dok sana…huhuhu… Wed 16-Apr-2008 10:41
Posted by:.:: MaMa FaRiS ::. – [Link]
IP: 60.50.192.2

nash, kak zah ninshin ke?? kalau ye, nak ucap omedetou Wed 16-Apr-2008 21:46
Posted by:papa najlah
IP: 82.5.44.213

salam ziarah. Thu 17-Apr-2008 00:18
Posted by:syaidul syaidul@yahoo.com.my – [Link]
IP: 202.186.72.130

dafi: best lagi duk kat malaysia…
mama faris: kat sini syok berjalan la kot..
jib: bijak2….dah jumpa hint yg tersembunyi ye…reportnya..tunguuuuu
syaidul: salam perkenalan Thu 17-Apr-2008 06:08
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

A: aah saga dai ..rpkj batch 16 dicky??erkkkk super2 senpai kana?
Thu 17-Apr-2008 08:28
Posted by:mai
IP: 202.162.29.16

bunga kaler oren mcm ros tu nama dia Ranunculas (日本語ではなきんぽうげ)
yg pink no1 tu rasanya Cineraria (日本語でシナラリア)
yg kuning, no8,9,10 tu pansy (日本語でパンジ)
no7, dan last sekali tak tau…
yg kecik2 no2, 3 tu winter daphne (日本語で沈丁花ーじんちょうげ) mcm dalam lagu Yuming   http://www.youtube.com/watch?v=0UQliqHXZoM
Thu 17-Apr-2008 11:35
Posted by:hani hani.ogawa@gmail.com – [Link]
IP: 219.110.68.230

yg no 7 dah tau nama…. 雛菊ーひなぎく specis daisy Thu 17-Apr-2008 11:40
Posted by:hani hani.ogawa@gmail.com – [Link]
IP: 219.110.68.230

mai: aah…dicky tu kira your super senpai la
kak hani: terima kasih mencurahkan ilmu tu…sasuga… Thu 17-Apr-2008 13:40
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

kat jepun bunga2 kecik ngan warna warni mcm nih mmg banyak kan…rasanye merasa diorg tanam kat depan umah … Thu 17-Apr-2008 23:57
Posted by:yus ai20nu66@yahoo.com – [Link]
IP: 60.237.138.152

menjadi ek bunga…cantik…cantik… kat UK dah spring tapi masih sejuk. kadang-kadang mengejut hujan ais. so bunga-bunga semua terkujat . Fri 18-Apr-2008 07:51
Posted by:mrshenri – [Link]
IP: 80.6.125.201

yus: tula…ceria je bila tiba musim bunga ni dah la mcm ada natural air-cond…so bertambahla outdoor activity kami… Sun 20-Apr-2008 02:54
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

mrshenri: sini dah lepas musim sakura….so tak la sejuk sgt…so harap2 lepas ni summer tak la panas sgt Sun 20-Apr-2008 02:57
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: