fp: outing @ kamata & kawasaki

Minggu lepas hampir setiap hari hujan, so bwk anak2 berjalan2 sambil shopping. Lepas solat kami ke Kamata. Cuaca hari ini sgt baik (sampai la jugak dlm 18C kot). Di Kamata, kami lunch di Saizeriya. Anak2 mmg seronok la, sbb dah lama tak makan di luar (kecuali Alya). Susa nak tgk Zakwan makan byk mcm hari ini. Selalunya makan sikit kerana tak berapa sihat dgn lelah yg makin menjadi2 di musim bunga ini. Zakwan masih makan ubat setiap hari untuk mengurangkan lelahnya. Mungkin tahun ini pollen byk dari kebiasaan kerana pada tahun lepas lelahnya taklah teruk sgt dibandingkan tahun ini. Selepas lunch, kami ke Lazona, Kawasaki. Dah lama tak kesini kerana papa dan mama sibuk sgt dgn research. Terus ke Akachan Honpo (kedai menjual baragan dari pakaian kanak-kanak hinggalah maternity dress etc. Beli beberapa barang2 sekolah anak2 dan mama dgn bajunya (??? nak tahu kenapa tunggu entry selepas ini). Dari Akachan Honpo kami ke Namco Hero Space untuk membeli character Ultraman untuk Zakwan da Zarul. Kedai ini baru dibuka untuk menjual barang2 Ultraman. Kami beli: collection Ultraman family (Cosmo Sets 6 characters) dan furikake Ultraman. Zakwan dan Zarul seronok sgt dpt menambahkan koleksi Ultramannya. Kemudian ke Wired Cafe untuk minum2. Kami makan Strawberry & French Bread dan Fried potato with chilli sauce. Sedap sgt dan for sure kami akan dtg lagi ke sini untuk lunch or dinner…hehehe. Di Kawasaki-eki, beli beberapa roti: kuri-pan (roti buah berangan), krim-pan (roti custard cream) dll.

Web Lazona
http://www.lazona-kawasaki.com/index.shtml

nak tengok gambar urutoraman!!! Sun 13-Apr-2008 15:29
Posted by:lina lina1975a@gmail.com
IP: 121.120.107.48

beli mainan ultraman je…nak tgk ke…tu je la…but furikake nanti…tambah… Sun 13-Apr-2008 23:36
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

Tima acih bebanyak ler jenguk entry Zai pasal koleksi kawen member2 intel tu…jom layan plak entry Zai mkn Nandos baru update…

Re:emmm byk g tu tp ader yg hilang dan tak bw camera pun ader ha..rugi2…tu ler kenangan member2 Zai kawen… Mon 14-Apr-2008 03:00
Posted by:zai KuLiM zbintim@yahoo.com.my – [Link]
IP: 60.51.64.157

duduk nihon area mana?…kawasaki ker…meh la jalan2 sini… Mon 14-Apr-2008 10:58
Posted by:fizan yusop – [Link]
IP: 125.52.157.81
Delete Comment Delete & Ban Delete All & Ban
terima kasih lawat fp kami…bestnya jalan-jalan… Mon 14-Apr-2008 11:41
Posted by:M&R – [Link]
IP: 219.212.206.60

fizan: duk di sebelah kawasaki je…oota-ku
M&R: mmm berjalan mmg best ..cuma masa je takde Mon 14-Apr-2008 13:05
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

hi…thanks singgah kt fp kami… dah lama ker kat jepon?tomodachi ni natte kudasai.. kalau ada ym..add la saya, ct10th@yahoo.com.
sian zakwan lelah… Mon 14-Apr-2008 14:22
Posted by:madoct
IP: 122.130.74.144

madoct: mmm..baru 2 tahun…ym added Tue 15-Apr-2008 02:38
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

comel2nye anak2 sensei…. Sat 19-Apr-2008 04:06
Posted by:shahida(JAD6) applepie_sha@yahoo.com
IP: 118.1.176.149

shahida: hehehe..mcm mama n papanya la…haaha..benkyo no hou…gambattene Sun 20-Apr-2008 02:51
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: