fp: canon eos 40d

Keluar dari rumah dlm pkl 12:00 tghari bersama Alya dan mama. Dah lama buat survey pasal kamera brand mana nak beli dari Olympus, Nikon dan Canon. Tujuan pertama beli DSLR ni sbb gambar yg ditangkap sgt cantik dah natural berbanding dgn compact camera yg ada byk software correction. Last sekali, confirm nak beli Canon 40D kerana function yg agak menarik dan senang nak guna. Lagipun mama yg beriya nak beli Canon kerana boleh guna LCD or live finder untuk shoot kerana Nikon hanya boleh guna view finder.
Sampai je Akihabara terus ke Yodobashi Akiba untuk lunch di Trattoria. Menu lunch hari ini: Smoke salmon pizza, Scallop risot, Strawberry cheese cake, Garlic bread etc. Tgk2 gak kat sana camera yg diidam tetapi harga tak berapa murah. Jln2 ke tpt lain dan jumpa Dragon Ice. Apa lagi, beli Dragon Manggo. Ais nyer tersgt la lembut dan sedap. Harganya agak mahal dlm 500 yen. Kalau sesapa nak rasa ABC yg sedap sila la rasa….pernah keluar TV beberapa kali. Then jln2 terjumpa pulak Kebab yg halal (kerana biasanya kebab tak halal, org kedai tu biasanya cakap baca bismillah halal la…). Siddique curry ni halal, siap diberi name card dgn print logo halal. Harga kebab ayam dlm 380 yen. Next ke Yamada Denki Labi, jumpa la camera yg diidam2kan dan terusla beli…hehehe. Lepas ni kena belajar byk2 nak dptkan effect yg menarik. Lense pun hanya 17-85mm untuk permulaan. Beli bag, lense protector, compact flash 4GB. Boleh la guna untuk Entrance Ceremony Alya esok di Senzoku Ike Elementary School.

p/s. lepas ni boleh la ingatkan balik apa yg dah belajar masa join kelab senifoto masa sekolah dulu…

waaa.. besnye 40D enjoy ur camera and post more pics!
wish i had the chance to go to japan… huuu Sun 6-Apr-2008 13:11
Posted by:amroose – [Link]
IP: 87.194.216.177

amroose: saya budak baru belajar..hehe..boleh mintak tunjuk ajar…dtg sini boleh la beli murah2..hehehe Sun 6-Apr-2008 13:17
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

fuh! memang mengancam. bape yen? Sun 6-Apr-2008 15:22
Posted by:lina lina1975a@gmail.com
IP: 121.120.93.5

fuh! memang mengancam. bape yen? Sun 6-Apr-2008 15:23
Posted by:lina lina1975a@gmail.com
IP: 121.120.93.5

lina: berapa yen….?? berkeping2 gak kertas 10,000 yen berterbangan…hehehe…but sblm tu guna duit plastic tu la…naper..nak beli ke…?? murah gak la compare ngan harga kat malaysia Thu 10-Apr-2008 06:37
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

Nash, aku nak beli gak la……10man ijou suru kashira? Cantik betul gambar dia….Nanti ko YM aku ikura yer….Btw, Golden Week ni aku naik Tokyo kamo, kalau sempat nak usha pakcik Rajput, nak join? Thu 10-Apr-2008 15:17
Posted by:mimisadina – [Link]
IP: 118.5.189.178

mimi: hahaha…kau boleh check kat kakaku.com….aku beli kat labi (yamada denki)…dpt points n cash back..so check la..kot2 ada tpt lain lagi murah..kalau nak ke rajput, bagitau la bila..kalau free…insyaallah boleh join sekali.. Thu 10-Apr-2008 23:41
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

patutlah rajin update FP ni…rupanya dah dapat secret weapon baru … Mon 14-Apr-2008 14:12
Posted by:ejai
IP: 60.50.188.211

ejai: tula….awal2 ni excited la nak belajar benda2 baru…menambahkan hobi yg dua2 minat..hehehe Tue 15-Apr-2008 02:44
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: