fp: hanami bersama malaysian families @ syowa kinen kouen

Kalau ikut weather forecast, hujan akan turun disebelah petang but sbb dah janji dgn yg lain pergi jugak dgn membawa payung siap2. Zakwan pulak masih lelah dah dia sendiri tak nak ikut. Dia mintak pasangkan Wii Mario Party dan boleh la main dgn Zarul. So cuma papa, mama dan Alya sahaja yg pergi. Mama buat kari ayam dan nasi dan bwk fruits cake yg beli smlm di Okashi no shiro (tak sempat nak buat yg lain sbb kami keletihan). Bertolak dari rumah dlm pukul 10:00 pagi dan sampai dlm pukul 11:15. Jauh jugak berjalan ke Shinjuku naik Chuo Kaisoku Line ke Tachikawa dan ke Nishi Tachikawa dgn Oume Line. Masuk dgn group ticket (so seorang hanya 280 yen dari biasa 400 yen). Mmg luas taman ni, dah org pun tak la terasa ramai sgt mcm Shinjuku Gyouen (last year). Ramai keluarga Malaysia yg dtg dengan juadah masing2. Kebetulan ada acara Flower Festival 2006 http://www.showakinenpark.go.jp/. Dapatla tgk berbagai2 jenis tulips (teringat masa pergi ke Holland masa lepas habis bachelor dulu2). Tapi belum semua berkembang. So tak dpt la nyanyi lagu ‘saita saita chulippu no hana ga….’. Jumpa ramai kawan baru dan yg lama. Insyaallah akan ke sini lagi dlm pertengahan bulan 4 (kalau ada masa), bwk Zakwan dan Zarul. So tgk2 je la bunga2 yg ada.

hai….saya nak amik gambar kat tmpat letak kepala tu laa…terlupa daa….hujan dah turunnn…abang nash,saya cilok gambar ye… Mon 31-Mar-2008 14:22
Posted by:SAMJAP
IP: 124.214.143.247

sam: sila2…itula kelebihan digital nie…so why not…guna je la..hahaha Mon 31-Mar-2008 14:46
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

jeles jeles! jeles tengok boleh ambik gambar sakura letak kat kepala.
syok nye ar… ni yang kena datang balik ni!!! Mon 31-Mar-2008 15:06
Posted by:lina
IP: 121.120.81.171

err…Nash, cilok satu gambar boley? leh letak dlm my blog. I’ll put a link back to you. sendiri punya koleksi bunga takde dekat sampai boleh letah sebelah kepala Mon 31-Mar-2008 15:12
Posted by:lina
IP: 121.120.81.171

lina: sila2….tula mmg kena dtg balik…ada byk lagi tak pi…kalau bab japanese garden ni..kena pi tiga2…kourakuen (okayama ) dan yg kat kyoto…tu tak masuk panjat fujisan etc
Mon 31-Mar-2008 15:29
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

Cantiknya bunga sakura…Dah spring ye kat sana Mon 31-Mar-2008 22:16
Posted by:Anom – [Link]
IP: 90.210.73.26

anom: sini baru nak mula spring….so mula dgn ume…now sakura…lepas ni tulip etc la…sana turun lagi snow yek…my brother @ hamburg bagitau. Tue 1-Apr-2008 00:47
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.60

alahai… lawanya cherry blossom .. bile lar dpt pegi sana lg… Tue 1-Apr-2008 01:53
Posted by:fizahaziz@uitm – [Link]
IP: 202.58.86.15

ooo buleh jer …
nanti nak mai kodomonokuni habaq laa… Tue 1-Apr-2008 02:14
Posted by:Maknyer Jasmine – [Link]
IP: 121.108.27.104

fizahaziz: boleh je kalau nak dtg sini…sambung study la kat sini….monbusho ada….slab ada…btw…dah dpt tpt lum…or dah carik supervisor n bidang
maknyer jasmine: insyaallah kalau pergi akan bagitau…most probably masa natsu nanti la..boleh pi pool kat sana Tue 1-Apr-2008 03:24
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

amboi..seronoknya ber hanami. tak de reseki kami sekeluarga nampaknya sebab nabila tak sihat. bergenang airmata nabila bila abah kata abah nak pergi dgn farah n naim, nabila tinggal dgn mama.
insyaAllah ada rezeki, nun minggu depan baru boleh keluar sebab minggu ni abah kerja sabtu n ahad !! Tue 1-Apr-2008 07:52
Posted by:ainizakri ainizakri@yahoo.com – [Link]
IP: 220.104.154.217

amboi..seronoknya ber hanami. tak de reseki kami sekeluarga nampaknya sebab nabila tak sihat. bergenang airmata nabila bila abah kata abah nak pergi dgn farah n naim, nabila tinggal dgn mama.
insyaAllah ada rezeki, nun minggu depan baru boleh keluar sebab minggu ni abah kerja sabtu n ahad !! Tue 1-Apr-2008 07:53
Posted by:ainizakri ainizakri@yahoo.com – [Link]
IP: 220.104.154.217

alamak…ter extra tekan…tolong delete sat..gomen ne Tue 1-Apr-2008 07:54
Posted by:ainizakri ainizakri@yahoo.com – [Link]
IP: 220.104.154.217

alamak…ter extra tekan…tolong delete sat..gomen ne Tue 1-Apr-2008 08:01
Posted by:ainizakri ainizakri@yahoo.com – [Link]
IP: 220.104.154.217

kalau nak hanami…esok kami wat hanami kat sekolah je…untuk suaikenal ngan kohai yg baru sampai….kira xtvt tahunan tokodai la..hehehe..meh la kalau nak mai…dekat je..naik toyokosen…tukar kat jiyugaoga..sampai la Tue 1-Apr-2008 08:31
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 125.54.68.201

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: