fp: nasu vacation (day 2)

Bangun awal jugak la sbb nak berendam lagi for the last day dan anak2 sampai tak nak keluar dari bath tub. Breakfast hari ini, french toast dan cappucino. Sempat bergambar di dlm dan luar cottage sblm check out. Semalam tak sempat nak bayar duit sewa cottage kerana pejabat dah tutup. So settlekan bill dan terus ke Rindoh-ko Family Bokujyo (Lake Rindoh Family Farm) http://www.rindo.co.jp/. Sampai dlm pukul 10:30 dan beli tiket sekali dgn cheese fondue (1800 yen seorang) Beli 4 tiket set dgn cheese fondue dan 1 tiket kanak2 720 yen selepas discount 10%. Beli tokutoku ticket (kaisuuken) berharga 2500 yen tapi boleh guna sampai 3200 yen (dpt lebih 700 yen extra). Papa dan Zakwan pergi main archery (memanah) dan mama dll pergi book tempat untuk tengok Go-Onger show. Go-onger show bermula pukul 11:15 pagi dan sebelum show bermula beli souvenir Go-onger untuk boys dan PreCure untuk Alya. Zakwan seronok betul tgk performance Go-Onger yg terjun dari atas bangunan tapi Zarul terus melekat kat mamanya lepas terkejut dgn bunga api yg digunakan. Selepas persembahan ada acara sign autograph dan bergambar dgn Go-Onger. Sementara mama dan anak2 mendapatkan sign autograph pada uchiwa (kipas tangan), papa beratur untuk acara bergambar pula. Zakwan dan Zarul tersenyum lebar dpt jumpa super heroes mereka. Setiap hari Ahad bangun awal pukul 7 pagi untuk tgk cerita Go-Onger di TV. Selepas itu, pergi ke ladang yg untuk memberi anak lembu susu, melihat kambing, arnab, kuda, lembu susu etc. Acara memerah susu lembu tak sempat nak join sbb mengisi perut dgn cheese fondue. Dlm pukul 2:00 sambung balik bermain dan naik rides yg ada. Anak2 sempat naik: Thomas Train, Merry-go-round, Junior Racing etc. Rehat minum soft cream dan susu segar yg sgt sedap (fresh dari ladang), bergambar sblm keluar. Beli souvenir: cheese cake, strap handphone, strawberry yogurt. Papa dan mama solat dulu sebelum memulakan perjalanan.

Yes! PreCure 5 (Yes! プリキュア5, Iesu! PuriKyua Faibu?, Lit. “Yes! Pretty Cure 5”) is the fourth Pretty Cure anime series by Toei Animation. The series started broadcasting on February 4, 2007 and ended on January 27, 2008 in Japan. The 5 in the title refers to the fact that this Pretty Cure team has 5 members.

The anime has a very lighter tone in nature and is targeted at a younger audience of young children than the previous Pretty Cure anime. It is a Japanese’s children TV cartoon show.

Its sequel Yes! PreCure 5 Go Go! started its run on February 3, 2008. New characters, including a new Pretty Cure warrior, are introduced.

Engine Sentai Go-onger (炎神戦隊ゴーオンジャー, Enjin Sentai Gōonjā?, translated as Engine Squadron Go-onger[α][β]) is the title of Toei Company’s thirty-second Super Sentai series of Japanese tokusatsu television dramas.[1]. It premiered on February 17, 2008, a week following the finale of Juken Sentai Gekiranger. It airs as part of TV Asahi’s 2008 Super Hero Time block alongside Kamen Rider Kiva. The motif of this series is animals, the motor industry, and environmentalism.

Story
The Machine World (マシンワールド, Mashin Wārudo?) is another reality different than our own in which exists giant vehicular beings called Engines. The Engines waged a war against the Gaiark, who desired to pollute their world. Losing, the Gaiark escape through time and space to end up on the Human World (ヒューマンワールド, Hyūman Wārudo?, Earth), seeing it as a more easy location to create their ideal paradise. Three of the Engines managed to pursue them, selecting three humans to become their partners, the Go-ongers. The team are joined by two more Go-ongers, whose two Engines managed to enter the human world as well.

Destinasi seterusnya Okashi no shiro (kalau direct translation: istana kuih muih). Beli fruite cake dan dorayaki perasa cheese. Seterusnya ke Sano Premium Outlet Shop. Lepas keluar dari IC Sano Fujioka, drive untuk 2 km dan sampai ke outlet shop. Sampai dlm pukul 6 petang. Sempat dinner: tenpura udon etc. Jumpa Malaysian dia food court. Dah tinggal di Tochigi lebih dari 2 tahun, ada 2 org anak. Sempat jugak Zakwan dan Zarul main sama2 walaupun baru jumpa. Sambung shopping dan tak sempat nak tgk semua sbb tutup dlm pukul 8:00 malam. So sempat beli: kasuk Hawkins untuk kids, durian chips, Tim Tam dan Colgates (susah nak jumpa di kedai biasa). Cara nak ke outlet ni ada di sini: http://www.premiumoutlets.co.jp/sano/.

Sampai di Tokyo dlm pukul 9:30 mlm. Anak2 tidur lena dlm kereta. Ingat nak singgah di Odaiba mencuci mata dgn lampu2 mlm but anak2 tak jag2 juga….so terus ke rumah. Pulangkan kereta dan apa lagi…makan durian chips dan chocolates.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: