fp: malaysian foods party @ jaya language center

Jaya Language Center ni sebenarnya tpt papa n mama pergi baito (part time job) mengajar BM to Japanese. Dah dekat setahun kami baito di situ. So hari ni kira jamuan masakan Malaysia. Kami berdua dgn Alya sahaja dari Malaysia. Menu hari ini: Bihun goreng, kari ayam, roti canai, tauhu sumbat dan kuih keria. Acara memasak bermula dari pukul 3:30 petang dan sambil2 mengajar cara memasak. Papa cuma ceritakan in details je pada yg dtg untuk belajar masakan Malaysia. Cuma doh roti canai mama buat siap2 pada mlm sblm. Ramai yg dtg, so cepat jugak la siap dan Alya pun tolong ajar buat kuih keria. Alya mmg suka buat kuih keria bila Zakwan dan Zarul nak makan. Dia yg lenyekkan keledek, uli tepung dan ubi (mama yg sukat) dan membentuk keria (bentuk donut). So Alya yg ajar dari mula. Bila dah siap, sesi makan2 dan suai kenal antara peserta yg hadir.

ooo…lain kali saya pun kena datang ni event cam ni….nak belajar masak n learn nihongo…syok tu….belajar dari alya buat kuih keria jugak.. Sun 30-Mar-2008 23:55
Posted by:SAMJAP
IP: 124.214.143.247

sam: dah taknak ajak…hehehe…ajak pun sure tak boleh join…but lain kali bagitau je la kot ye… Mon 31-Mar-2008 01:47
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.60

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: