fp: lunch @ jom makan (aka malaysian kitchen)

Dah lama nak pergi makan @ Malaysian Kitchen but tak tahu tempat dan tak ada masa. So kali ni pergi jugak sbb nak rasa makanan di sana, cuma nama dah tukar kerana pengurusan pun dah bertukar tangan. Kira dekat jugak dari rumah, cuma kena 2 kali transfer train. Dari Ishikawadai dlm pkl 12 tghari (Ikegami Line), transfer @ Hatanodai (Oimachi Line) dan transfer @ Jiyugaoka (Toyoko Line) ke Daikanyama-eki. Senang jugak la cari tpt sbb dah tanya Apiddo (arubaito @ part time di Jom Makan). Kami berdua ambik buffet lunch dan ‘Jom Makan Laksa Ayam’?? untuk kids. Menu untuk buffet: ayam masak tomato, kurma daging, acar dan buah-buahan. ‘Laksa Ayam’ tu sebenarnya sup udon perasa ayam. Kan ke keliru kalau Japanese or org yg tak tahu pasal Malaysia makan di Jom Makan dan apabila pergi ke Malaysia tak jumpa Laksa Ayam. Tak perlu la nak menukar menu mengikut selera org tempatan sbb lgi elok rasa dan ‘nama makanan’ sebenar dari Malaysia lebih elok. Cuba ke Bangkok Kitchen, Karachi….takde pun menu yg tak ada di tpt asal dan tak perlu la ‘fusion’ menu kot. Lepas makan kami ke rumah Kak Aini sbb nak tgk baby Zarif Amir dan menghantar barang yg lupa nak bawak masa ke hospital sblm ni. Abg Zakri jemput kami dari Jom Makan…terima kasih daun keladi. Herman sekeluarga pun dtg ke rumah Kak Aini dan Abg Zakri. So meriah jugak la rumah tu dgn anak masing2. Puas jugak bersembang dan lepas dinner kami balik ke rumah naik kereta Herman. Terima kasih pada Ida dan Herman kerana sudi menumpangkan kami sekeluarga..

yup…ive been there too…sadly to say,makanan tak berapa sedaplah…sedih !! Tue 4-Mar-2008 00:27
Posted by:sameeha sam_grunge@hotmail.com
IP: 124.214.143.247

tula…kalau tak ubah menu, rasanya….tak lama kot restoran ni..cubala compare ngan ethnic restaurants lain…ada byk kat tokyo ni..cuba la buat marketing survey ke…etc Tue 4-Mar-2008 03:46
Posted by:nash nzainal@hotmail.com – [Link]
IP: 131.112.80.43

tu la akak dah tulis kat blog dulu….. rasanya tak lama….mmg tak lama sungguhLOL . dah tukar management.
sejak tukar ni tak pergi lagi…. tp dengar cerita mcm tak berubah pun…. masih ditangga lama…..

awat la depa tak offer akak jadi chef kat situ erk??? Sat 8-Mar-2008 12:11
Posted by:hani hani.ogawa@gmail.com – [Link]
IP: 219.110.68.230

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: