fp: visit kak aini n newborn zarif amir

Petang smlm dpt sms dari Abg Zakri n Kak Aini. Kak Aini dah selamat bersalin, baby boy @ Sanno Hospital. Delivered at 3 pm dan masa tu snow dah mula turun di Tokyo.

So hari ini, selepas solat zohor, kami keluar rumah. Cuma kami bertiga (papa, mama n alya) sbb sambil2 tu nak jln2 @ Shibuya dan shopping @ Akachan Honpo. Sampai di Shibuya dlm pukul 12:45 dan jln2 mencari tpt untuk lunch. Terus ke Kaiten sushi yg biasa kami pergi @ Tsukiji Sushi. Lepas beratur dlm lebih kurang 5 mins baru perasan ada ramai yg sdg menunggu untuk makan di dlm. So kami pergi mencari restaurant lain yg available. Terjumpa Oh Calcutta Restaurant, ada lunch buffet for only 1050 yen per pax. So apa lagi, turun ke underground level. Restaurant nyer lebih kurang mcm mana2 Indian or Pakistan restaurants. The quality of foods kira ok la but still tak boleh challenge Rajput for curries and Karachi for drinks and desserts. Ada byk jugak jenis curry yg ada, mcm chicken, mutton, vegetables and dal curry. Ada ‘sambal’ soup n quite nice. Lepas mkn2 di sana dlm sejam kami mencari flowers for Kak Aini. Maklumla bukan senang nak bersalin. Then naik Ginza Line ke Sanno Hospital (Aoyama 1-chome eki). Berborak2 dan selepas solat Maghrib kami pun minta diri nak jln2 ke Akachan Honpo @ Gotanda. Lama jugak kami di hospital sampaikan ada tetamu yg dtg pun dah balik mcm Dato’ Duta, dan tetami yg baru dtg mcm Umi’s family, Usop’s family and Nazmi’s family. Di Akachan Honpo mencari brg2 yg perlu untuk next month Hina Matsuri Yuugikai (kira mcm yearly concert la kalau di tadika @ Malaysia). Beli brg for kids: boots for boys, Anpanman’s hot cake pan, gift for Zarif Amir etc. Sblm balik singgah minum coffee @ Excelsior Cafe. Mcm biasa papa dgn Cappuchino, mama dgn coffee and alya dgn Iced Cocoa.

Gambar diambil tanpa kebenaran dari Umie…hehehe (sbb terlupa bwk camera ke hospital)

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: