fp: dinner with mecds

Dah lama dpt jemputan dinner ni but terpaksa tak jawab awal2 sbb mama masih demam influenza. Baru smlm doktor sahkan yg mama dah sihat dan kebetulan Asrul telefon KUJ masih ada kekosongan. So apa lagi, terus setuju sbb boleh jumpa kwn2 lama, x-students dan member yg dtg dari JAD. Dinner diadakan di Tokyo Mandarin Oriental Hotel yg betul2 kat bwhnya ada Mitsukoshi-eki Ginza Line. So sng jugak la nak pergi cuma kami terpaksa 2 kali transfer di Gotanda dan Shimbashi. The dinner is scheduled to be started at 6:30 pm but biasala walaupun di Japan masih guna Malaysian time (mcm mana nak tiru Jepun). And then the venue was so ‘GAH’ but still not followed the scheduled. Ramai yg keliru…boleh makan ke…ada meeting ke..?? But luckily the foodies was nice n delicious, esp. sushi. So dlm pukul 8:30 mlm bermula sessi soal-jawab bersama Menteri MECD. Byk jugak la soalan yg ditanya but masih ada yg ingin bertanya terpaksa simpan je la sbb masa tak ada. Mmg patut byk diadakan sesi seperti ini untuk kami2 students atau pegawai kerajaan yg sedang bercuti belajar mengetahui serba sedikit tentang keadaan Malaysia. Kalau ikutkan mmg ramai Menteri yg dtg sini but tak ramai yg dpt meluangkan masa berjumpa dengan Malaysian di sini.

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: