fp: new year @ akemashite omedetou 2008

Hari ni dengan semangat baru menghadapi tahun 2008 @ tahun tikus. Mama buat kuih lopes yg dah lama kami tak makan (setelah jumpa pulut dari Yani sblm balik M’sia). Anak2 semua suka. Kemudian papa n mama pergi ke Akihabara untuk mencari fukubukuro (lucky bag). Dan lagi satu adalah untuk mencari lap top untuk mama. Firstly cari lap top @ Sofmap. Kami jumpa Panasonic yg agak murah (2nd hand) selepas dpt discount dlm 30000 yen kerana register Internet (padahal kami dah ada line Internet di rumah. So Kami dpt beli Panasonic CF-W2 berharga 50000 yen selepas upgrade memory ke 1GB. Beli 1 Seg drive (USB) untuk tgk TV di computer. Pasal dpt discount kalau masuk line Internet….heheheh, sblm ni pun pernah buat mcm ni, lepas guna 2 bulan kira2 habis free period kami pun kaiyaku la line tu. Masa tu kena bayar dlm 5000 yen, so kira untung la dlm 25000 yen. Sebenarnya ini telah diajar oleh Internet provider yg offer kami promotion ni masa beli Nintendo Wii dulu. Kami dpt beli Nintendo Wii hanya 5000 yen, walaupun masa tu Nintendo Wii hampir takde kat mana2 kedai sbb terlalu laku. Lepas beli lap top, mencari fukubukuro bermula. Tahun ni takde la yg menarik sgt, maybe sbb dah ada apa yg nak beli n duit pun nak kena jimat untuk beli kereta nanti. So kami beli fukubukuro Disney berharga 3000 yen (but lepas balik, kira balik semua brg2 yg ada…semua sekali berjumlah 15000 yen). Untung sangat beli fukubukuro ni, anak2 pun dpt mainan yg mereka nak. Then beli fukubukuro DVD Wii. Untung jugak la, sbb ada games boxing khas untuk Zakwan dan Zarul yg mmg minat boxing game and for mama & papa: Sudoku. Tahun ni azam baru untuk menambahkan ibadat dan belajar ilmu2 agama esp. dlm kesibukan study dan keluarga dan pulun habiskan kenkyu yg makin kesuntukan masa ini. Masa lunch, cari2 kedai yg biasa pergi, semua tutup, so pergi ke restoran di Yodobashi Camera tingkat 8. Di sana, makan spagetti dan pizza. 1st time makan kat sini dan insyaallah lepas ni boleh bwk anak2. Mmg sedap makan di sini, teringat masa pi ryokou di Rome….hehehe…natsukashi. Makan Mocca Cake (3 perasa ???)

Kami hendak mengucapkan Selamat Tahun Baru, Akeome Kotoyoro (Akemashite Omedetou Gozaimasu, Kotoshimo Yoroshiku Onegaishimasu).

Uui, bestnya hangpa pi Korea.
Amakeshite, odemeto…
Kalau mai USJ nanti contek la…
wokey… Fri 11-Jan-2008 15:00
Posted by:Agent J – [Link]
IP: 221.184.226.58

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: