fp: hari raya aidil adha @ korban 2007

Tahun ni Hari Raya Aidil Adha jatuh pada hari Khamis (weekday)…so tak ramai yg dpt dtg ke Embassy. Dan nasib baik juga Alya dan Zakwan dah start winter holiday. So dpt la kami ke Embassy untuk solat raya dan berjumpa kwn2 sambil menjamu selera dgn juadah yg sure sedap. Kami keluar rumah awal sbb hari bekerja untuk mengelakkan rush hour. So keluar dari rumah dlm pkl 7:45 ke Shibuya eki. Then naik bas ke Embassy dan mmg tak ramai org Malaysia dlm bas tu cuma kami dan seorang lagi. Sampai Embassy dlm pukul 8:30 pagi dan terus turun ke dewan solat. Dapatla bertakbir raya byk kali jugak la…bukan mcm Hari Raya Aidil Fitri yg lepas sbb nak ambik wudu’ pun dah beratur dan nak carik tpt kosong kat dlm dewan solat yg dah hampir penuh. But kali ni dewan solat lengang cuma dlm pkl 9:00 pagi baru la ramai yg sampai dan mula solat raya dan kutbah raya. Lepas solat mcm biasa, jamuan raya dgn nasi minyak, ayam kurma, nasi himpit, kuih muih, kek dan yg paling penting ada kambing panggang. Terus tak dpt kira berapa kalori dah masuk dlm perut…hehehe…habis la selama ni pergi gym membuang kalori. But rezeki jgn ditolak. Siap bungkus bwk balik sbb byk makanan yg lebih. Dlm pkl 12:30, kami balik ke rumah sbb nak ready untuk baito di sebelah petang. Anak2 main Wii Fit dan papa & mama tidur sbb letih smlm (bounenkai) masih ada. Dlm pkl 5:00 ptg, pergi ke Ikebukuro untuk baito. So kira raya kami cuma di Embassy je la. Tapi takpe…sabtu ni ada rumah terbuka or house warming kat rumah Hanafi n kohais. Kalau kat Malaysia, sure sibuk dgn korban dan menziarahi saudara mara.

salam eiduladha…

‘lensa merakam gambar berseri’
‘buat memori kekal abadi’
http://anjungmemori.fotopages.com Fri 21-Dec-2007 18:50
Posted by:napie anjungmemori@yahoo.com.my – [Link]
IP: 219.95.20.123

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: