fp: picture coding symposium of japan (pcsj 2007) @ shuzenji, izu

Kali kedua pergi PCSJ di Laforet Resort di Shuzenji, Izu. Tahun ni pun diadakan sekali dengan Image Media Processing Symposium (IMPS 2007). Ada lebih 100 papers untuk setiap satu simposium.
Rabu 31 Oct
Keluar dari rumah dlm pkl 9 pagi dan anak2 tgh bersiap untuk ke kindergarten. Naik Shinkansen dari Shinagawa ke Mishima, dari Mishima naik Izu Hakone Railways ke Shuzenji station. Sampai Shuzenji dlm pkl 1130 dan naik shuttle bas ke Laforet Resort. Simposium PCSJ start pkl 1300 sampai mlm. Tahun ni mcm biasa tak join banquet sbb kalau join pun tak byk boleh makan walaupun bayar mahal2. Masuk onsen dan sauna. Mmg best sbb ada roten buro.
Khamis 1 Nov
Bangun awal sbb nak buat persedian untuk perbentangan pada pkl 10. Simposium start pkl 9 pagi. Walaupun dah buat persedian untuk perbentangan dlm English terpaksa tukar ke Japanese atas nasihat supervisor. Dan mmg betul, sbb yg dtg ramai pelajar2. Kalau buat perbentangan dlm English, terpaksa la cakap sorang2 dan susah nak dpt feedback. But poster masih dlm English. Ada yg dtg tgk je poster dlm English terus pergi ke poster lain. Namun, dpt banyak idea dari yg mendengar. Ada yg bagi komen dan cadangan. Insyaallah boleh digunakan untuk next step. Lepas ni kalau buat presentation untuk domestic conference, mmg kena ready semua in Japanese. IMPS 2007 start selepas lunch.
Jumaat 2 Nov
Simposium start pkl 9 pagi. Naik bas dari Laforet Resort dlm pkl 12 dan singgah Mishima. Sempat lunch …makan Sakuraebi karaage teoishoku sbb sini mmg popular dgn sakura ebi but sadly mahal walaupun meibutsu di sini. Beli few omiyage dan aji no hiimono (ikan selar kering). Sampai rumah hujan dah mula turun renyai2.

Daun belum bertukar ke kuning dan merah sbb dlm hujung bulan 11 baru masuk autumn. So hopefuly ada masa nak bwk anak2 jalan2 tgk kouyo (daun bertukar ke merah dan kuning).

sugoi na !! Mon 5-Nov-2007 11:40
Posted by:sam
IP: 192.168.117.16

iie…hajimatta bakaridesu..osoikedone Mon 5-Nov-2007 14:19
Posted by:nash
IP: 125.54.68.201

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: