fp: tokyo tech festival / open campus 2007

Tahun ni Tokyo Tech Festival cum Open Campus 2007 diadakan pada 27-28 Nov 2007. Kami buat persediaan dari hari Jumaat menaikkan gerai, menguli doh murtabak, membuat kuah murtabak (kali ni tak boleh buat kuah kari sbb peraturan semakin ketat oleh organizer) atau kuah bawang, sos keropok dll. Dam macam biasa venue membuat persediaan di rumah kami sbb paling dekat dengan Tokyo Tech.
Jumaat 26 Nov
Menaikkan gerai, mengambil barang yg disewa mcm dapur, tong gas, meja, kerusi dan lain2. Mintak maaf pada kohai2 sebab tak boleh join sbb hari ni jugak dateline untuk submit conference paper ke SPPRA 08 di Austria dan ada lab zemi di belah ptg sampai pkl 6 mlm….
Sabtu 27 Nov
Mengemas dan menceriakan gerai dgn poster dll. Persiapan siap dlm pkl 10 dan terus memulakan memasak murtabak. Hari dah mula hujan dari pagi. Nampaknya yg datang ke gerai pun tak lah ramai sbb tahun ni kedudukan gerai agak tersorok di antara bangunan bukan mcm tahun lepas betul2 di depan pintu masuk utama. Di sebelah petang, hujan makin lebat dan angin makin kuat, dapat arahan dari organizer untuk menutup gerai dan semua aktiviti. Dlm pkl 5 semua dah balik, masih tinggal doh serta keropok. Sebelah mlm, membuat persiapan untuk hari esok. Habis 25 kg tepung diuli untuk 2 hari (tahun lepas dlm 40 kg)…
Ahad 28 Nov
Cuaca sgt baik dari pagi. Gerai pun dpt bukak cepat selepas mengemas dan memulakan membakar murtabak. Mmg ramai org yg dtg membeli sampai kan terpaksa memasang tali supaya customer yg beratur tak mengganggu gerai sebelah. Kami tutup gerai selepas pkl 7 mlm dan memulakan acara memasak untuk makan sendiri. Macam2 menu yg ada roti bom, roti telur etc.

Untuk dpt kan cerita yg leih details boleh la ke blog http://faizly.wordpress.com/2007/11/01/koudaisai-2007-update/

Tgh tunggu next meeting untuk tentukan apa nak buat dengan duit untung jualan. Tahun lepas kami main ski satu bas (3 hari 2 mlm).

Tak sempat nak ambil gambar sbb sibuk melayan customer..akan ambik dari kohais…hehehe

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: