fp: eid mubarak – selamat hari raya aidil fitri

Selamat Hari Raya to all…..
Sudah 3 kali berhari raya di perantauan untuk kali ini la..(tak termasuk masa bujang2 dulu..)…mcm biasa bersiap awal melayan anak2 untuk ke Malaysian Embassy. Bertolah dari rumah pkl 745 am dan sampai Shibuya eki dlm pkl 830 sbb maklumla bwk anak2. Sampai je kat station bas ke Embassy, bas pulak penuh….(almost semua Malaysian kot)…so sbb nak cepat kami naik teksi je…kalau kira untuk kami berenam tak byk beza pun kalau naik bas pun. So sampai je kat Embassy…..familiar faces after long time not seeing each others…..terus ke dewan untuk solat raya….masa nak ambik wudu’ pun dah beratur…berbeza sgt compare masa undergraduate dulu2….dewan pun tak penuh masa solat raya…but now…sampai tak muat….after solat …having nice feast made by Embassy staffs n others….alhamdulillah….had chit chat with old and new friends….then pergi staff’s apartments….n had open house to En. Zakri n Kak Aini’s….mmg kenyang kami anak beranak…terima kasih daun keladi….first time makan lemang or pulut jagung….then ke rumah En. Jasri….makan2 n berbual …..terima kasih byk2…nice mee kuah or mee kari…then turun lagi ke rumah En. Redha pulak…sorry sbb sampai lambat….mmg sedap bihun soto tu….then kami terpaksa balik terus ke rumah….tak jadik ke rumah Yan & Walid sbb ‘kesihatan perut’ masing2 tak mengizinkan…insyaallah lain kali kami akan pergi jugak…gomenne…so overall mmg seronok, puas n kenyang beraya di Tokyo tahun ni…dan masih ada jemputan open house for next weekend….insyaallah kalau takde aral melintang sampai la kami….

Last but not least….terima kasih byk2 to all….yg buat open house etc…

selamat raya juga…sempat g tgkat 3,4 ye…saya dah kekenyangan…of only they have open hse raya ke2,3…hahhaha Wed 17-Oct-2007 11:25
Posted by:samjap
IP: 219.101.94.80

of pulak, nak tulis if only,hehe…gomen… Wed 17-Oct-2007 11:27
Posted by:samjap
IP: 219.101.94.80

wah, wah… sedondon gitu baju raya.
walau di perantaun tetap meriah nooo Wed 17-Oct-2007 14:16
Posted by:little_princess hasmawati@iiu.edu.my – [Link]
IP: 221.115.76.27

baju raya tahun ni…semua import dari m’sia…just bagitau nak warna hijau muda…n 2-3 minggu lepas tu sampaila…hehehe….tahun ni zarul dah besar…so seronok la sikit anak2 main sama sendiri… Thu 18-Oct-2007 02:02
Posted by:nash
IP: 131.112.80.43

wah meriah raya org kat jepun.. dengan set hijau lagi tu.. mengalahkan org yg kat msia ni.. hanya sempat jahit baju raya utk aina.. afiq pula beli yg dah siap.. Sat 20-Oct-2007 09:03
Posted by:fendi family
IP: 219.93.152.3

hehehe….mcm mana raya kat m’sia….afiq n aini seronok tak…kami kat sini mcm biasa…sehari tu je…dah masuk internet ke….n bila nak pindah nibong tebal…??? Sat 20-Oct-2007 11:48
Posted by:nash
IP: 125.54.68.201

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: